CJ Argeș a lansat proiectul de reabilitare pentru Spitalul de Recuperare Brădet

Consiliul Judeţean  a organizat  conferinţa de lansare a proiectului cu fonduri europene pentru reabilitarea termică a Spitalului de Recuperare Brădet. La eveniment au participat membrii echipei care au lucrat la proiect, dar şi managerul spitalului, Constantin Voicu, preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzînă şi primarul comunei Brăduleţ, Alecu Evlampie. Dan Manu a spus că va milita pentru obţinerea de fonduri astfel încât spitalul să fie extins, iar edilul comunei a spus că va începe demersurile pentru declararea localităţii sale drept staţiune balneo-climaterică.

Lucrările de reabilitare termică vor dura 15 luni de la data semnării contractului şi vor costa circa 3,3 milioane lei, dintre care 3,1 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. La Spitalul dat în folosinţă în anul 1975 sunt internați aproximativ 375 de pacienţi pe lună, după cum a declarat managerul Constantin Voicu, unitatea fiind specializată în tratarea de afecţiuni reumatologice şi neurologice, dar şi în recuperarea după diverse traumatisme.

În cadrul proiectului va fi reabilitată şi faţada spitalului, iar sistemele electrice vor fi înlocuite, principala ţintă fiind reducerea cheltuielilor de întreţinere şi cu energia care sunt cele mai mari în prezent în ponderea cheltuielilor totale.