Circuli cu mașina în București? Se introduce TAXA DE CENTRU

În cadrul unei conferințe pe tema mobilității și a traficului în orașe, City Managerul Capitalei, Sorin Chiriță, a declarat că Primăria Capitalei ar putea implementa cât de curând un timbru de centru. Astfel, dacă trebuie să circulați cu mașina în centrul Bucureștiului, veți fi nevoiți să plătiți această taxă. Sorin Chiriță nu a precizat, însă, care ar putea fi cuantumul unei asfel de taxe.

„Am delimitat zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care se va putea introduce timbrul de centru (...) Nu se va putea întâmpla peste noapte, ci după ce vom implementa toate măsurile de reducere a poluării, după ce vom aduce autobuzele şi vom face o analiză cu privire la acest aspect. Nu putem preciza în prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie să fie nici disproporţionar, nici exagerat”, a declarat Sorin Chiriţă, în cadrul conferinţei „Viitorul Mobilităţii Urbane în România”.

Potrivit Mediafax, această taxă  ar putea fi aplicată pentru străzi şi bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu.