Circulația peste podul barajului Râușor va fi oprită

În perioada 23-28 septembrie, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea va restricționa în totalitate accesul pe barajul Râușor, situat pe râul Râul Târgului, în comuna Lerești.  Măsura este necesară pentru realizarea unor măsurători de specialitate în vederea expertizării coronametului barajului în zona centrală. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Cisternă cu GPL - A rupt balustrada și a intrat pe contrasens pe A1!


Barajul și acumularea Râușor se află în patrimoniul și exploatarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. Construcția acestui obiectivului hidrotehnic a început în anul 1977, iar punerea în funcțiune s-a făcut în anul 1986.  Este un baraj de anrocamente ușor înclinat spre amonte și curbat orizontal, cu înălţimea de 120 de metri și deschiderea la coronament  de 380 de metri. 
Prin construcția barajului s-a format lacul de acumulare Râușor, cu o suprafaţa totală de 190 de hectare și un volum de 60 de milioane metri cubi de apă. Principalul rol al amenajării este alimentarea cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, constituind și o importantă rezervă de apă pentru municipiul București.  Un alt rol important este de apărare împotriva inundațiilor.