Ciofrângeni. S-a lansat proiectul „Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi”

Vineri, 31 mai 2019, în Sala de festivități a Primăriei Ciofrângeni, a avut loc conferința de lansare a proiectului ,,Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Ciofrângeni, Judeţul Argeş”. Proiectul este implementat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de beneficiar, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș. La conferință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș - Dan Manu, Florin - Dorin Panțeru - primar comuna Ciofrângeni, Doru Slătineanu - primar comuna Tigveni, Adrian Macovei – director general D.G.A.S.P.C. Argeș, Adela Gogoașe - director general adjunct D.G.A.S.C. Argeș.


Proiectul ,,Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Ciofrângeni, Judeţul Argeş” – este cel de-al patrulea, de acest gen, accesat de DGASPC Argeș. Astfel de locuințe protejate și centre de zi vor mai fi construite și în comunele Tigveni și Băbana.

Tocmai de aceea, cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a punctat faptul că, pe lângă rezidenții locuințelor protejate, beneficiare vor fi și persoanele cu nevoi speciale aflate în familii, din aceste zone, care vor beneficia astfel de servicii medicale, de la kinetoterapie până la logopedie.
 
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, a obţinut finanţare nerambursabilă prin Programului Operational Regional 2014-2020, pentru, Proiectul  ,,Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi , Comuna Ciofrângeni, Judeţul Argeş”.

32 de persoane cu dizabilități dezistituționalizate din cadrul (CITO) Tigveni și 8 persoane adulte cu dizabilități neinstituționalizate din Comuna Ciofrângeni, care sunt în grija familiei sau trăiesc independent vor beneficia de acest proiect.


 
Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar.