Ciobanul din Berevoeşti acuzat de ultraj - trimis în judecată de DNA

Este acuzat că a obţinut subvenţii de 143.000 de euro cu acte false!

Un crescător de animale şi fermier din Berevoeşti, Victor Nechifor, a fost trimis recent în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ciobanul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene, în formă continuată.”. Prejudiciul se ridică la circa 143.000 de euro. Aşa cum se arată în rechizitoriu, „în perioada 2012 - 2014, inculpatul Nechifor Victor a formulat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Argeș, cereri de sprijin pe suprafață aferente campaniilor 2012, 2013, 2014, folosind documente false sau inexacte, pe baza cărora a obținut subvenții din fondurile Uniunii Europene și din bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 673.740 lei.”

În 2018, Victor Nechifor apare ca mic fermier, cu doar 11 ha, în timp ce în 2016 a depus cereri pentru 52 de hectare, figurând ca mare fermier. Acesta avea terenuri arendate în trei localităţi muscelene, respectiv Berevoeşti, Godeni şi Aninoasa, iar conform informaţiilor din surse neoficiale, acesta s-a plâns că problemele cu DNA-ul i s-ar trage de la o sesizare făcută de cineva din zonă.

Victor Nechifor nu este la primele probleme cu legea. În iunie 2017, „Jurnalul de Argeş” relata despre un caz de ultraj la Berevoeşti, petrecut chiar în satul sclavilor, Gămăceşti. Acest episod îl avea ca personaj principal pe Victor Nechifor, acuzat acum şi de fraudă. Aşa cum se arată în articolul publicat de colegii noştri, pe data de 21 mai, ciobanul din Berevoeşti a fost oprit în trafic de către agenţii de Poliţie Marian Moise şi Alexandru Ghica. Pentru că l-au amendat, discuţia a devenit una inadecvată, Nechifor trecând la ameninţări, dublat fiind şi de soţia sa, prezentă în maşină. A apărut şi băiatul acestuia, Daniel, care a început să lovească maşina poliţiei cu o bâtă şi i-a ameninţat pe agenţi. Aşa cum se mai arată în articol, unul dintre agenţi, Marian Moise, a fost lovit în zona capului, la mână şi la abdomen. În urma incidentului s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.