Cioban din Corbi - împușcat de un paznic de vânătoare!

Întâmplare incredibilă în localitatea Popești Leordeni. Un cioban, de fel din comuna Corbi, a fost împușcat de un paznic de vânătoare al fondului Cibernetica Vlăsia. S-a întâmplat luni, atunci când un scandal a degenerat și s-a ajuns la focuri de armă.
Ciobanul a fost rănit în coapsă și femur.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Jandarmeria s-a mobilizat de la prima oră in zona Campulung


Citiți aici relatarea completă


”Nu, nu este în vestul sălbatic ci s-a întâmplat în localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov. Așa după cum cei mai mulți dintre dumneavoastră știți, în comuna Corbi este o comunitate puternică de ciobani cu rădăcini din Jina, jud. Sibiu (aproximativ 250 de ciobani) membrii în diverse asociații și care însumează între 25.000 si 30.000 capete / ovine.
Viața lor se rezumă la îngrijirea familiei, gospodăriei,precum si alte activități, dar cel mai mult timp îl alocă pentru îngrijirea acestor animale atât de dragi lor și de pe urma cărora încearcă să-și asigure venitul necesar lor și familiilor acestora. Efectivele mari de ovine îi obligă să meargă în transhumanță și/sau să închirieze pășuni pentru a-și construii stâni în afara comunei și chiar a județului.
Această situație a făcut ca și doi ciobani din Corbi, Rizoi Petre si Petrică Irinel ( vezi foto), formați de mici copii de către părinții lor în ale ciobănitului, s-au asociat și împreună cu un alt cioban din Domnești cu oi mai puține și cu Nedelcu Gheorghe care la rândul lui are oi, au format un cârd de oi de aproximativ 1100 capete pe care le pășunează pe un teren în proprietatea S.C. Popești Leordeni Agropol, închiriat de către Nedelcu Gheorghe.
Acesta având un contract de pășunat cu S.C. Popești Leordeni Agropol din 2012 până în 2021 (10 ani).
Munca la stână este din noapte până în noapte și foarte bine împărțită (mulsul oilor, închegatul laptelui, tunsul oilor, pregătirea mieilor pentru vânzare, curățenie si bineînțeles pășunatul oilor, etc).
În dimineața zilei de 06.04.2020 Deaconescu Cristian a plecat cu oile la păscut ”În Livadă„ (asta este denumirea acestui teren) iar în jurul orei 10.30 s-a pomenit cu două persoane (cunoscute de către ciobani) reprezentanți ai unui fond de vânătoare ”Cibernetica Vlăsia„ și anume Nițu Cristi – președintele acestui fond împreunăcu Ivanescu Marian – Paznic de vânătoare, cel din urma fiind înarmat cu un pistol, cerându-i ciobanului să se legitimeze cu C.I., lucru pe care acesta nu la putut face deoarece nu avea actele la el.
Cei doi vânători au devenit agresivi și nu i-au mai permis acestuia să se deplaseze după oi , amenințându-l că îl împușcă, (după spusele acestora), cu toate că oile se îndepărtau și se duceau spre lanurile de grâu din zona, ținându-l sechestrat, aproximativ 40 de minute.
În acest timp el a încercat sa ia legătura cu ceilalți ciobani dar acesta nu mai avea credit pe cartelă, doar întâmplarea a făcut ca un alt cioban să-l sune pe Diaconescu Cristian și acesta a reușit să transmită celor doi responsabili de stână Rizoi Petre și Petrică Irinel ce a pățit.
Aceștia din urma s-au deplasat la fața locului cu mașina din dotare, unde s-au întâlnit cu cei doi vânători și a început o cearta verbală între cele două parți, ciobanii acuzându-i pe vânători că au sechestrat un cioban și că din cauza asta oile nu se mai văd și s-au pierdut.
După câteva minute de cearta, înjurături si chiar amenințări, paznicul de vânătoare Ivanescu Marian a scos pistolul și a început să traga asupra celor doi (Irinel si Petre).
Petrica Irinel a reușit să se ascundă după mașină dar Rizoi Petre nu a mai avut acesta șansa și a căzut la pământ, fără sa-si dea seama a încercat să se ridice pentru a fugi, dar când sa facă acest lucru a realizat că piciorul stâng nu mai putea fi folosit, deoarece unul din cele patru gloanțe trase de către vanator îl nimerise în coapsă și femur.
Petrică Irinel a sunat la 112, a venit salvarea, luându-l pe Petre Rizoi după care a sosit și politia din Popesti Leordeni care au verificat zona și au găsit 3 cartușe trase plus unul pe țeava, tras și acela.
Aceasta nenorocire se putea transforma într-o tragedie care putea avea efecte iremediabile asupra tuturor. Trebuie stiut că acest conflict persistă de aproximativ 4 ani de când acestă societate a preluat fondul de vânătoare din acestă zona, ciobanii având și alte altercații cu acestia.”, este mesajul postat de Virgil Baciu, pe pagina de socializare.