Cine vor fi noii subprefecți de Argeș! Conducerea PNL a decis ACUM numele propuse!

Conducerea PNL Argeș s-a reunit în această după amiază într-o ședință a Biroului Permanent Județean menită să stabilească propunerile organizației pentru cele două poziții de subprefect care revin partidului în urma negocierilor de la nivelul coaliției de guvernare.  

Reamintim că funcția de prefect revine celor de la USR care au propus-o pentru această poziție-cheie în administrația județeană pe Emilia Mateescu – executor judecătoresc. 

În ședința derulată în regim online începând cu ora 17:00 - pe o platformă pusă la dispoziție de la centru pentru a asigura integritatea votului secret al celor aproape 30 de membrii BPJ – liberalii au analizat candidaturile anunțate de mai mulți colegi, numărul celor interesați de funcțiile puse la bătaie apropiindu-se de 10. 

Printre cei mai cunoscuți dintre candidați s-au anunțat Emanuel Soare (prefectul în funcție) , Marius Postelnicescu (președintele PNL Pitești), Narcis Sofianu (consilier județean), Sorina Marin (șef serviciu APM Argeș) și Lucian Ionescu (directorul Cancelariei Prefectului). 

Unul din posturile de subprefecți a revenit aproape… natural lui Emanuel Soare, actualul conducător al administrației județene, nevoit să părăsească comanda ca urmare a calculului politic din interiorul alianției PNL-USR-UDMR. Pentru cel de al doilea, așa cum spuneam, concurența a fost acerbă, nu puținI fiind membrii liberali care nutreau speranțe la o funcție reprezentativă. 

Votul secret al liberalilor din conducerea filialei Argeș l-a confirmat, însă, ca propunere pe câmpulungeanul Lucian Ionescu, in prezent director al Cancerlariei Prefectului. 

Scorul desemnării noilor subprefecți a fost de 25 din 27 exprimate pentru Emanuel Soare, respectiv 22 din 27 exprimate pentru Lucian Ionescu.