Cine sunt reprezentanții Argeșului la festivalul Tinereții din Mangalia

Astăzi începe festivalul dedicat copiilor între 6 și 25 de ani, pe secțiunile de muzică ușoară și folclor. Cine sunt reprezentanții Argeșului la festivalul Tinereții din Mangalia

În perioada 1-15 august, la Mangalia, are loc festivalul Tinereții, destinat copiilor și tinerilor între 6 şi 25 de ani, având secțiunile de muzică uşoară şi folclor.
Argeșul va fi reprezentat de două echipe la secțiunea de folclor, ansamblul de mandoline “Nova” și ansamblul “Mugurașii”.
Ansamblul de mandoline “Nova” este reprezentat de solista Izabel Cristescu, în vârstă de 16 ani.

CITEȘTE ȘI ... CRIZĂ! Cel mai important vaccin pentru bebeluși lipsește

Ansamblul de mandoline ,,Nova" a fost înfiinţat în anul 1985 şi condus de prof. Arsenescu Florica şi Constantin Bălan. Orchestra de mandoline a Centrului Cultural este formată din elevi de şcoala gimnazială cu vârste cuprinse între 8 – 14 ani. Aceștia au participat la diferite festivaluri precum: Festivalul Internațional de Folclor Carpaţi (13 august 2014), Festivalul Internațional de Folclor ,,Porto Heli", Grecia (august 2014). De asemenea, au obţinut trei premii naţionale la concursuri şcolare de profil. Repertoriul Orchestrei de mandoline cuprinde muzică populară românească, fiind îmbogăţit de-a lungul timpului.
 
 
Ansamblul „Mugurașii Mioveniuliui" activează în cadrul Centrului Cultural Mioveni de un an și cuprinde un număr de 30 de mici dansatori cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Acești copii sunt într-un permanent ciclu de pregătire sub îndrumarea maestrului coregraf Nelu Horobeanu, care doreşte ca prin jocul popular să atingă toate zonele etno-geografice ale României. Aflați la început de drum, au participat la spectacole televizate, la concursuri cu caracter local și diferite ocazii.
Solista ansamblului "Mugurașii" - Izabel Cristescu, are 16 ani şi este elevă la Liceul de Artă ,,Dinu Lipatti", Pitești.