Cine sunt bărbații de AUR ai Argeșului: „Săracii desculți au pus o țară pe gânduri!”

AUR a reprezentat, de departe, revelația ultimelor alegeri. A patra opțiune în aproape toate orașele și a treia și chiar a doua opțiune în mediul rural, partidul condus de George Simion a reușit să obțină un parlamentar în județul Argeș și să scoată din cărți două partide: PRO România și PMP. Am vrut să cunoaștem și noi bărbații… de AUR ai Argeșului, dincolo de deputatul Mircea Chelaru, nume care este deja de notorietate. Am avut surpriza să constatăm că nici Doru Iancu, președinte AUR Pitești, și nici Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș, nu au nimic în comun cu prestația isterică a Dianei Șoșoacă. Sunt oameni cât se poate de normali, care speră ca partidul și idealurile sale să nu fie confiscate, deturnate sau pierdute pe parcurs, în dulcele stil… strămoșesc.

CITEȘTE ȘI ... Scheleții mandatului Ionică!

 

Doru Iancu, președintele AUR Pitești: „Tudor Pendiuc nu are ce căuta la noi”


Doru Iancu, președintele AUR Pitești, vine din zona societății civile. Dezamăgit de USR PLUS, a urmat drumul acțiunilor civice până a ajuns de-a dreapta lui George Simion, de care spune că-l leagă credința în valorile naționale. Și peluza.

CITEȘTE ȘI ... Donație de 10 milioane de euro pentru orașul Pitești!


„Față de USR PLUS, în AUR am pornit la drum având valori și principii clare”


*Un rocker religios, membru al Galeriilor FC Argeș. E o combinație exotică, cred că i-ați da restart Ozanei Barabancea să afle că ăștia care ascultă muzica satanei pupă icoanele…


- A fi rocker nu-l exclude pe Dumnezeu, dar știți și dumneavoastră, fiecare după cât poate înțelege… Legat de galerie, da, sunt membru al galeriei FC Argeș, merg cât îmi permite timpul la meciurile echipei. Acum, în pandemie, nu a mai fost cazul.

CITEȘTE ȘI ... Anunț important pentru navetiștii Mioveni - Pitești.


*Dincolo de aceste preocupări, cu ce vă ocupați?


- Sunt antreprenor. Am terminat Facultatea de Economie, specializarea Finanțe-Bănci. Am încercat mai multe afaceri: am avut o vinărie, am avut și un magazin de piese auto, o revistă de publicitate gen „Zile și nopți”… Acum activez în domeniul prelucrării maselor lemnoase, proiectăm jucării educaționale tip Montessori. 

CITEȘTE ȘI ... Apel public pentru proprietarii de terenuri din Pitești! Detalii AICI


*Nu sunteți tocmai tipologia clasică a unui membru AUR. În fapt, nici nu-mi este prea clară această tipologie, sunteți destul de pestriți ca mod de manifestare în spațiul public…


- Să știți că ne unește același gând comun, al unității românilor din interiorul și din afara granițelor. Avem valori în care credem, precum familia, credința creștină, libertatea… Am plecat cu o viziune și niște obiective clare. Colegii mei care au intrat în Parlament vor propune legi ținând cont de aceste principii. Spre exemplu, USR PLUS, partid care și el este nou, nu a pus pe masă nimic, decât sloganuri de ură. Politica nu e cu… hai să facem revoluție, dar nu avem nici principii, nici valori, nici doctrină de expus.

CITEȘTE ȘI ... Poluare alarmantă pe b-dul Nicolae Bălcescu în ajunul Anului Nou!


*Înțeleg că ați fost unul dintre inițiatorii România 100, apoi ați cochetat cu PLUS…


- Da, așa este. Totul a pornit ca o implicare civică, alături de Dan Hodoș, în realizarea Let’s Do It, Romania, în 2016. Dan candidase la Consiliul Local și l-am ajutat cât am putut cu campania. Mai departe a venit propunerea de înființare a unei platforme civice – Ro 100 – la care ni s-a alăturat Răzvan Șerbănoiu, care acum este consilier local PNL, dar și alții. Am încercat să facem proiecte civice și, din această platformă, puțin mai târziu a apărut USR PLUS. Partea proastă este că nu prea rezonam cu ideile liderilor. Eu am fost crescut într-un spirit naționalist, tata a fost revoluționar, a fost printre primii 10 care au intrat în Casa Albă și nu a cerut niciodată un certificat de revoluționar în acest sens. Am fost mereu și împotriva fenomenului homosexualității, consider că homosexualii sunt o eroare umană. Valoarea mea este familia, iar familia nu se poate întemeia decât între o femeie și un bărbat. De asemenea, useriștii sunt mai mult pe zona de ateism. Eu, mergând la biserică de mic și având credință în Dumnezeu și simțind sprijinul său de-a lungul vieții, văd altfel lucrurile. 

CITEȘTE ȘI  ... ANRE: Clienții vor beneficia de cel mai bun preț, fără abonament, până la 30 iunie


*Nu v-ați regăsit, așadar, în niciun alt partid. 


- Nu, și am avut oferte de la toate. PNL și PSD sunt la fel, își schimbă membrii și votanții între ei, PMP e cu securistul de Băsescu… În AUR m-am regăsit încă de când era o platformă civică, se numea ,,România Mare în Europa”. Bunul meu prieten, Bogdan Velcescu, coordonator de județ, mi-a propus asta. Am vorbit și cu George Simion, am avut câteva întâlniri și am decis că trebuie să facem ceva, nu mai este de stat deoparte.

CITEȘTE ȘI ... Se scumpesc polițele RCA! Sunt anunțate schimbări importante!


*Și în cazul USR PLUS, și în cazul AUR, s-a plecat de la o platformă civică. Nu vă este teamă că veți fi dezamăgit și de data aceasta? Că e posibil să se deraieze de la principiile și valorile enunțate la început?


- Nu îmi este teamă. Față de USR PLUS, în AUR am pornit la drum având aceste valori și principii clare. Și veți vedea că vom acționa în acest sens. 

 


*Apropo de a acționa, cât de bine vă face modul în care acționează doamna Șoșoacă?


- Pe doamna Șoșoacă nu am cunoscut-o, dumneaei este mai nouă în partid. Fiecare personaj are plusuri și minusuri, depinde cum priviți…

 


*Frontal… Mă uit la dumneaei și mi se pare că, dacă până la un moment dat v-a făcut servicii, acum e tocmai invers. 


- Într-adevăr, are un comportament cam agresiv pentru ceea ce dorește societatea să vadă. Dar sloganul nostru de campanie a fost „Dreptate pentru România!”. 

 

CITEȘTE ȘI ... Cecilia Tudor devine director general marca Renault SEE


,,Mulți oportuniști vor să intre în AUR”


*Ce înseamnă AUR Pitești la acest moment?


- AUR Pitești avea înainte de alegeri în jur de 20 de membri, dintre care jumătate sunt cotizanți. Acum vin foarte mulți oameni pe care trebuie să-i filtrăm, printre care și mulți oportuniști. Noi nu vrem să primim doar de dragul de a fi mai mulți la număr. 

CITEȘTE ȘI ... Cât vei plăti factura la energia electrică dacă nu închei un contract pe piaţa liberă


*Cu 20 de membri pe Pitești și puțin peste 100 în Argeș ați reușit performanța de a obține un parlamentar.


- Așa este, dar gândiți-vă că sunt foarte mulți oameni care au votat nefiind membri, iar domnul Chelaru, care ni s-a alăturat, are notorietate.

 


*Au fost și persoane cunoscute printre cele care v-au bătut la ușa partidului?


- Singura persoană care a apărut în momentul în care George a venit să-mi mulțumească a fost o persoană care nu-mi doream să apară, dar… nu am avut cum să intervin. Este vorba de Tudor Pendiuc, care nu are ce căuta alături de noi.

CITEȘTE ȘI ... Schimbare radicală a vremii. De la ger, la 12 grade


*Ați aflat ce dorea domnul Pendiuc?


- Am înțeles că, în trecut, Pendiuc a ajutat „Acțiunea 2012” cu autocare pentru deplasările în Basarabia și pentru marșurile unioniste. A făcut și acțiuni de bună-credință, nu putem nega evidența și nici nu vrem să-l răstignim că, dacă a turnat asfalt pe la mândruța sa, e doar un om rău. Altfel, noi nu vrem să ne asociem decât cu oameni cu un istoric curat. De domnul Pendiuc știe toată lumea că este și condamnat și ce afaceri ilegale a făcut. Nu are ce căuta la noi. Fiind o echipă destul de mică, sper să putem filtra oamenii așa cum trebuie. 

 


*Vă pare rău că Răzvan Șerbănoiu nu a candidat din partea AUR?


- Nu, mă bucur pentru el că a ajuns consilier local, chiar dacă din partea unui partid care trebuie reformat. PNL are un istoric extraordinar, are principii, dar a fost acaparat de niște foști feseniști. Păcat că sunt oameni buni acolo, sper să reușească să răzbată. 

CITEȘTE ȘI ... Pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu se circulă cu restricții!


*Care este targetul dumneavoastră?


- Vreau să atragem cât mai mulți oameni activi, nu doar să dăm la număr și să ne impunem un mesaj politic care să unească, nu să dezbine. Să fim constructivi și să producem mai mult decât vorbe. 

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș:  „Vin tot felul de oameni de la PSD, PNL, PRO România și eu trebuie să le spun… stați, băieți, uitați-vă la soare!”


Președintele AUR Argeș, Bogdan Velcescu, este fermier. Spune că lucrează pământul bunicilor săi de la 12 ani în zona Căteasca și Costești. La 18 ani a înființat o întreprindere individuală, pentru care a atras fonduri europene. Este mândru de rezultatele obținute în Argeș și speră să țină oportuniștii departe de partidul său.

CITEȘTE ȘI ... Ministerul Educației anunță programarea profesorilor pentru vaccinare


„Când alergam din poartă-n poartă, toată lumea dădea cu pietre și ne înjura, iar acum suntem prieteni”


*Înțeleg că ați făcut solicitare pentru sediu la Primăria Pitești. Cum s-au desfășurat lucrurile?


- Încă nu am primit un răspuns. Am discutat la secretariat, urmează să se discute mai departe. Probabil la prima ședință de Consiliu Local va trebui să primim un răspuns: alba sau neagră. Oricum, nu au cum să scape de noi. 

CITEȘTE ȘI ... Tânăr dat în urmărire generală, prins în Argeș în timp ce făcea live pe internet!


*Ce înseamnă, la acest moment, AUR Argeș?


- Înseamnă, ca să cuprind totul într-un citat foarte succint: „Săracii desculți au pus o țară pe gânduri”.

CITEȘTE ȘI ... ANAF va colecta informaţii despre conturile tuturor clienţilor


*Câți săraci și câți desculți sunteți în Argeș, asta aș fi vrut să aflu. Înțeleg că după alegeri ați fost chiar asaltați de cereri.


- Așa este, doar că la noi, în bazele de date din Argeș, nu a ajuns nimic, că sunt ceva probleme tehnice. Până în alegeri aveam undeva la 150 de oameni în județ, membri eligibili. Susținători au fost mult mai mulți, dar când a venit vorba să dea buletinul ca să devină membri au dat înapoi. Acum însă vin tot felul de oameni de la PSD, PNL, PRO România și eu trebuie să le spun… stați, băieți, uitați-vă la soare! Când alergam din poartă-n poartă, toată lumea dădea cu pietre și ne înjura, iar acum suntem prieteni. Păi nu, nu suntem prieteni, stați liniștiți acolo, la voi acasă.

 


*Sunt persoane cu notorietate care vor să se înscrie în AUR?


- Sunt consilieri, foști primari, dar nu are niciun rost să-i nominalizez.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Bărbatul care a lovit cu mașina un cărucior în care se afla un bebeluș a fost arestat!


*Aveți vreo politică în acest sens, să nu primiți membri ai altor partide politice?


- Încă nu am stabilit concret. Totul se face în baza unui interviu, pentru că vrem să cunoaștem omul și ce este în spatele lui. 

 


*Cum se plasează filiala argeșeană, în ceea ce privește scorul obținut la parlamentare, la nivel național?


- Ne aflăm în Top 10 ca număr de voturi. Ca procente, ne situăm în Top 20. 

 

CITEȘTE ȘI ... Jean Dumitraşcu a cedat la presiunile Sindicatului Filarmonicii. Şi-a depus demisia!

„Nu are rost să-i combatem pe toți, pentru că nu avem nici energia și nici resursele necesare pentru a răspunde tuturor”


*Cum apreciați prestația liderilor dumneavoastră, la nivel central, după intrarea în Parlament?


- Încă se calibrează, încă se caută o nișă de a negocia și de a comunica. Până la urmă, că îți place sau nu, trebuie să discuți cu oamenii din Parlament. Altfel, nu ai cum să obții ceva.

 


*Veți reuși să o calibrați și pe doamna Șoșoacă?


- Din cât știu, doamna Șoșoacă a venit pe filiera Partidului Neamului Românesc, nu e neapărat reprezentant al partidului nostru.

CITEȘTE ȘI  ... Accident la Albota! A ajuns cu mașina în șanț!


*Și asta e adevărat, dar percepția publică este că, atunci când spui Șoșoacă, spui AUR.


- Atâta timp cât se identifică doar cu partidul său, eu nu pot pune egal între ea și AUR. Știți cum e? În momentul în care ai o armată de oameni injectați cu sânge în ochi, care văd doar o anumită directivă, nu are rost să-i combatem pe toți, pentru că nu avem nici energia și nici resursele necesare pentru a răspunde tuturor. Atunci când se vor mai liniști lucrurile, vor ieși la iveală faptele, care vor vorbi mai clar și mai răspicat decât orice alte lucruri. 

 


*Care este targetul dumneavoastră ca președinte de filială?


- Într-un an, să am organizații în tot județul. Momentan, am organizații în 25 de localități. 

CITEȘTE ȘI ... Cel mai iubit pediatru din Argeș a trecut prin momente critice!

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Cum era să ajungă Răzvan Șerbănoiu un deputat de AUR!


Consilierul local al PNL, Răzvan Șerbănoiu, ar fi putut fi deputatul de AUR al Argeșului. Acesta este legat de președintele AUR Pitești nu doar de prietenie, ci de acțiuni civice pe vremea în care se puneau bazele USR PLUS. În fapt, Șerbănoiu a fost ofertat să candideze la Primăria Pitești din partea AUR. A declinat oferta, chiar dacă, poate nu știați, și doamna Șoșoacă a fost membră #Rezist. Nu s-a regăsit însă în discursul mult prea populist și radical pe alocuri, așa că și-a văzut de drumul său. 


„Doru mi-a propus, după episodul cu PLUS, să vin să candidez din partea AUR la Primăria Pitești și probabil aș fi fost și vârful de lance la deputați. I-am zis lui Doru că nu eram pregătit să mai intru în politică - chiar nu eram - și că ideile mele nu se pupă cu ale lor. Sunt și eu o persoană credincioasă, dar nu merg spre habotnicie, nu am probleme cu orientarea sexuală a persoanelor. Naționalismul cel mai bun e cel economic, să ne dezvoltăm, nu alte povești.”, ne-a declarat Răzvan Șerbănoiu. 


Preluare: Saptamanalul Ancheta