Cine se angajează acum la Spitalul Mioveni va lucra şi în unitatea nouă!

Cine se angajează acum la Spitalul Mioveni va lucra şi în unitatea nouă

Singurul spital de stat construit în Argeş, după ’89, cel de la Mioveni, este ca un magnet pentru personalul medical, şi nu numai. Cei care lucrează în sistemul sanitar, de la farmacişti la infirmiere, vânează un loc în viitoarea unitate sanitară, însă foarte mulţi se întreabă care sunt paşii pentru a deveni angajaţii celui mai nou spital din regiune. Managerul actualei instituţii, Constantin Iorga, care va prelua şi unitatea ce va fi inaugurată în toamnă, ne-a declarat că, deocamdată, nu se fac angajări pentru aceasta. Motivul, încă nu există organigramă aprobată şi nu se poate acţiona până nu se ştie cu exactitate câte posturi vor fi disponibile şi pentru ce funcţii anume. Deşi acesta a evitat să dea o cifră, dat fiind faptul că nu este nimic avizat, la începutul anului, edilul Ion Georgescu vehicula cifra de 250 de angajaţi noi.

Nu se depun CV-uri, se participă la concursuri pe post

Cei care se angajează de pe acum la Spitalul Mioveni au mari şanse să lucreze şi în unitatea nouă. „Nu există posibilitatea de a depune CV-uri şi a face noi selecţia când se dă drumul la recrutare. Nu! Există concursuri pe post, care sunt anunţate atât în ziare, cât şi în mediul online, pe paginile oficiale ale instituţiilor: pe site-ul spitalului, pe posturi.gov.ro şi pe ministerulsanantatii.ro. Concursurile pentru medici sunt publicate doar de revista «Viaţa medicală». Eu îi sfătuiesc să acceseze, mai bine, site-ul spitalului Mioveni. La secţiunea «Despre» este şi rubrica «Concursuri». Cei interesaţi au aici toate datele, de la calendarul de concurs, actele necesare în dosar, tematica şi bibliografia, condiţiile de participare, iar tot pe site sunt afişate şi rezultatele.”, ne-a explicat managerul Constantin Iorga. De asemenea, acesta a explicat că personalul ce îşi desfăşoară acum activitatea în unitatea sanitară va lucra şi în cea nouă, pentru că nu se va face o izolare a salariaţilor actuali faţă de cei ce vor mai fi angajaţi după inaugurarea corpului nou.

Noul spital – pe repede înainte către inaugurarea de la începutul lunii septembrie

Cum administraţia locală şi-a propus ca în toamnă noul spital să fie funcţional, zi de zi apar noi şi noi dotări în viitoarea unitate sanitară cu paturi. De la echipamente la mobilier, toate sunt aduse pentru amenajarea saloanelor şi a secţiilor. „Se fac ultimele retușuri și finisaje la lucrările de amenajări interioare în spațiile administrative, în timp ce echipamentele sunt amplasate și montate în noile saloane și în sălile unde vor fi efectuate intervențiile medicale. Numărătoarea inversă a început, iar până la marea inaugurare mai este doar puțin!”, anunţă primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.