Cine poate beneficia de testare gratuită la domiciliu!

Serviciul Judeţean de Ambulanţă se poate deplasa la domiciliul pacientului pentru a recolta probe în vederea efectuării testului RT-PCR, însă doar pentru o anumită categorie de persoane. Nu trebuie încinse liniile la call-center sau 112 dacă nu vă aflaţi într-una dintre situaţiile specificate în Ordinul Ministerului Sănătăţii 807/220:

„Recoltarea probelor va fi efectuată de către Serviciul de ambulanță județean (SAJ), în cazul persoanelor simptomatice aflate în izolare la domiciliu, a altor persoane simptomatice identificate de către personalul medical al SAJ, gravide simptomatice și persoane incluse în Recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19, care nu se pot deplasa la centrele de recoltare. Pentru ultima categorie, recoltarea se face în baza listelor furnizate de către DSP. (...) Probele recoltate de către reprezentanții serviciilor de ambulanță județene vor fi preluate de către Direcţia de Sănătate Publică și trimise la laboratoarele care efectuează testare.”

 

La nivelul judeţului, SAJ Argeş recoltează probe la domiciliu în intervalul 8.00-14.00, pentru ca acestea să fie prelucrate în ziua respectivă, în vederea comunicării rezultatului în cel mai scurt termen. 


Sursa: saptamanalul ancheta