Cine este și ce a făcut până acum Dan Hodoș, candidatul USR PLUS la Primăria Mioveni?

Am 40 de ani, sunt căsătorit și am un copil. Sunt piteștean, dar de câțiva ani sunt implicat în dezvoltarea orașelor din țară și din Argeș, inclusiv a Mioveniului. Provin din sectorul privat, unde în ultimii 18 ani am acumulat experiență în vânzări internaționale, management și consultanță pentru companii multinaționale și românești. 
În prezent, sunt consultant în dezvoltare urbană și relații internaționale comerciale. În ultimii ani, am lucrat și în administrația publică românească. Am fost membru în echipa de dezvoltare a proiectului Smart City (Oraș Inteligent) de la Primăria Alba-Iulia sau consilier al primarului Piteştiului pe probleme de dezvoltare urbană. De acum, pot afirma că experiența acumulată în sectorul privat și public mă recomandă pentru a fi un bun profesionist în administrația publică.

 

 


 Ce vrea să facă pentru orașe și pentru Mioveni?

 

1. Un MIOVENI bine Planificat Urban. 


Mioveniul este un oraş divers. Cu o echipă de specialiști în urbanism putem rezolva discrepanțele și tensiunile dintre dezvoltarea socio-economică, estetica orasului şi protecţia mediului. Avem nevoie de planificare spațială organizată și armonioasă, care să urmărească constant obiectivele pe termen lung ale oraşului, sub evaluarea permanentă a instituţiilor de control.

 

 

2. Un MIOVENI Antreprenorial, în care îți dorești să lucrezi.


Dezvoltarea și diversificarea mediului economic local vor fi priorități pe agenda publică a primăriei. E nevoie de o abordare proactivă și transparentă în relațiile economice cu agenții economici locali, indiferent de mărime. E nevoie de un parteneriat solid public-privat pentru alinierea politicilor publice, a planurilor și bugetelor locale pentru a susține oamenii buni, profesioniști și antreprenorii în crearea de valoare și locuri de muncă.

 

 

3. Un MIOVENI Digital și cu Servicii la un click distanță. 


Un «oraș digital» trebuie să ofere o viață mai bună cetățenilor lui. Nu înseamnă doar crearea unor „jucării” tehnologice pentru câțiva pasionați de informatică, ci rezolvarea unor probleme reale, specifice, cum ar fi reducerea «mersului la ghișeu». Mioveniul are toate premisele și resursele pentru a deveni un Oraș Inteligent (Smart City).

 

 

4. Un MIOVENI în care se Circulă Decent. 


Oamenii pe care vrem să îi păstrăm în Mioveni trebuie să se poată mișca simplu și eficient în Mioveni și între oraș și localitățile din jur. Mobilitatea urbană începe, de cele mai multe ori, dimineața, atunci când trebuie să ajungă undeva (la serviciu, la școală cu copilul, la o întâlnire) și se termină seara. Oamenii care trăiesc în Mioveni vor ca orașul să nu devină unul aglomerat și în creștere, iar noi trebuie să le oferim soluțiile de transport necesare, inclusiv cele de transport alternativ (piste de biciclete, trotinete electrice etc.).

 

 

5. Un MIOVENI Verde, Curat și cu Aer Respirabil. 


Există finanțări, soluții și tehnologii care pot face din Mioveni un oraș care să ofere un mediu curat și sigur tuturor oamenilor. Totodată, Mioveniul trebuie să devină un oraș care să fie pregătit pentru provocările climatice. Vom atrage banii, vom implementa soluțiile și vom gestiona calitatea mediului înconjurător.