Cine construieşte porţiunea din Argeş a drumului expres Piteşti-Craiova

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat săptămâna trecută că a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru porţiunea din drumul expres Piteşti-Craiova ce se va realiza pe teritoriul judeţului Argeş. Este vorba despre tronsonul 4 al acestui drum, de la limita cu judeţul Olt şi până la Piteşti, care va avea o lungime de 31,8 km. Lucrările vor fi executate de către acelaşi consorţiu care face şi tronsoanele 2 şi 3 ale drumului expres, situate pe raza judeţului Olt, respectiv Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade. 


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, şi-a exprimat speranţa că procedura nu va fi blocată din nou de contestaţii şi că în zilele următoare se va semna contractul cu antreprenorul. „Ca orizont de timp, contractul prevede 12 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie, iar perioada de garanţie este de 120 de luni. Îmi doresc ca procesul să nu mai fie tergiversat de alte contestaţii”, a spus ministrul. Valoarea contractului aferent lotului 4 din proiectul drumului expres este de 617,081 milioane lei (fără TVA), iar banii provin din fonduri europene.Traseul acestei porţiuni de drum expres începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la autostrada A1, Bucureşti - Piteşti, la km 121+185.


Referitor la stadiul execuţiei proiectului de infrastructură pe celelalte trei loturi, ministrul Drulă a detaliat: „Cum stăm cu celelalte loturi: lotul 1 (17 km) are ca termen de finalizare anul 2022 - săptămâna aceasta am emis penultima autorizaţie de construire, constructorul are front de lucru pe 80% din tronson, vom finaliza curând ultimele exproprieri şi pentru cei 3 km unde încă nu se lucrează. Pe lotul 2 - Balş-Slatina - se lucrează cu peste 700 de oameni şi utilaje la cei 40 de km ai tronsonului. Stadiul este de circa 60%, aşa că ne aşteptăm ca acest lot să fie gata la final acestui an, conform promisiunii constructorului! Pe lotul 3 - Slatina-Coloneşti - constructorul român (acelaşi ca pe loturile 2 şi 4) face organizarea de şantier, iar în martie încep din plin lucrările, care se vor finaliza tot în 2022”. În bugetul ce urmează a fi votat de parlament zilele acestea, drumul expres Piteşti-Craiova este prins cu o finanţare de 760 de milioane de lei. 


Preluat: saptamanalul ancheta