Cidrul Clark’s - Rețetă cu mere din Argeș!

Cidrul Clark’s este produs din mere din județul nostru, 10 producători din zona Câmpulung asigurând cantitatea necesară producției.
Cidrul Clark’s este distribuit în rețelele de retail precum Lidl sau în centre comerciale precum Băneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni sau Mega Mall din București, respectiv magazine specializate și 25-30 de baruri. La nivel național, Clark’s ajunge în orașe precum Iași, Brașov, Cluj, Oradea sau Timisoara, planurile vizând extinderea în acest sezon și în alte orașe din țară.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: A încercat să jefuiască un pensionar - A rămas prins într-o capcană pentru şoareci!

În urmă cu cinci ani, Alan Clark, un scoțian care a lucrat timp de mai bine de 20 de ani în mediul corporatist, a lansat o afacere în România cu un nou produs pe piața autohtonă, cidrul.

Dupa ce a lucrat timp de 20 de ani în corporații, Alan Clark a venit în Romania la invitația unui prieten francez cu scopul de a înfiinta aici o firmă specializata în consultanță.
În 2012a depus documentația pentru a obține fonduri europene pentru propia afacere.

“Prima oara am gustat cidrul in Franta. In 2011-2012 nu exista cidru in Romania, am stiut cu ce mere puteam face si stiam ca exista public c ear putea sa fie interesat de produs. In 2012 am facut un proiect pe fonduri europene, insa nu a obtinut finantarea, a mers incet, s-a oprit in 2013. Am apelat la fonduri private. Initial, pentru proiectul pe fonduri europene am cheltuit 100.000 de euro, am achizitionat terenul, am renovat o hala, am cumparat utilaje. In total, cred ca vorbim de 700.000 de euro”, a spus Alan Clark, in emisiunea Profesionistii in Retail.

Având doar o livadă de mici dimenșiuni, cu 30 pomi, francezul a contractat mai mulți producători argeșeni, ajungând acum să producă peste 200.000 de litri de cidru.


Sursa:wall-street.ro