Ciclonul care a lovit Grecia poate ajunge în România! Avertismentul meteorologilor

Vești teribile pentru români! Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că fenomenele meteo extreme care au lovit peninsula Halkidiki, din Grecia, au șanse să ajungă și în Marea Neagră, pe teritoriul românesc.

„În România, prognoza meteorologică indică un grad de stabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu.

„Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umeazeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat direcctorul ANM.

Reamintim că ciclonul a produs numeroase pagube materiale și umane. Doi români au fost uciși în urma furtunii, în timp ce se aflau pe o terasă în Halkidiki.