CFR a introdus trenuri de vacanţă către Grecia și Turcia. Cât durează călătoria

O călătorie dus-întors cât o minivacanţă! Este durata la care trebuie să se aştepte românii care se gândesc să meargă în vacanţă, în străinătate, cu trenul. CFR Călători a lansat rutele directe de vară pentru Grecia şi Turcia. Deşi transportul este de zece ori mai ieftin decât cel aerian, durata călătoriei este de zece ori mai mare. Un lucru care nu deranjează, însă, pe toată lumea. 

Atmosfera vacanţei a cuprins şi Gara de Nord din Capitală, mai ales că de acolo se pot lua trenurile directe care leagă, în acest sezon, Bucureştiul de Salonic şi Istanbul. 18 ore cu trenul până la Salonic. Cu toate acestea, pasagerii trebuie să ia în calcul şi eventualele întârzieri, pentru că ar putea apărea, mai ales în Bulgaria şi Grecia.
MARIUS CHIPER, Director Adjunct CFR S.A.: Vreau să vă spun că totuşi întârzierile au şi un efect să zicem oarecum, nu bun, dar oarecum pozitiv, în sensul că ele apar datorită restricţiilor de viteză, iar restricţiile de viteză se pun pentru a asigura siguranţa trecerii trenului.


O călătorie cu trenul până în Sofia costă aproximativ 29 de euro la clasa a doua. Cei care merg la Salonic plătesc 44 de euro, iar dacă vor la cuşetă, mai trebuie să dea 10 euro. Pentru Istanbul, preţul este de 53 de euro de călătorie. Cu toate acestea, nu toţi românii sunt atraşi de plecatul în vacanţă cu trenul.

Anul trecut, 3.700 de pasageri au folosit rutele CFR spre Sofia, Salonic şi Istanbul.


Sursa: observator.tv