Cetatea Poenari, o bijuterie! Deocamdată, doar în format digital...

O companie din Londra, în colaborare cu doi arhitecţi turci, au reconstruit digital şapte castele din Europa aflate în ruină. Printre ele și Cetatea Poenari din judeţul Argeş. Totul a pornit de la mitul care i-a captivat pe toți europenii și nu numai: Vlad Țepeș! Apoi, locația superbă a fost argumentul decisiv. Recontrucţia digitală a Cetăţii Poenari a durat şapte zile.

CITEȘTE ȘI ... 33,78% este rata de promovare la BAC, sesiunea august-septembrie în județul Argeș

În viața reală, nu în cea digitală, reabilitarea cetăţii s-a împotmolit în birocraţie  Deşi pe 14 martie 2018 se semna contractul de finanţare pentru proiectul „Conservarea şi consolidarea Cetăţii Poenari Argeş“, lucrările nu au început nici până astăzi. După două licitații cu probleme cauzate de aplicanți, a venit... ursul. Iar după urs, a venit pandemia. În varianta cea mai optimistă, a treia licitaţie pentru reabilitarea Cetăţii Poenari ar urma să aibă loc la începutul anului viitor, iar lucrările ar putea fi demarate în martie 2021.

Contractul de finanţare are o valoare de 10,77 milioane de lei, din care 9,65 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 1,12 milioane de lei, contribuţia CJ Argeş. 

Sursa: saptamanalul ancheta