Cetățeanul poate nu recunoaște ceea ce ai făcut bun pentru el, dar va observa ceea ce ai neglijat să faci!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Mihai-Ioan Mihăilescu
Vârstă: 45 de ani
Ocupație: consilier local
Studii: inginer Autovehicule Rutiere, licențiat la Universitatea din Pitești, Facultatea de Mecanică și Tehnologie
Pasiuni: lectura, călătoriile, grădinăritul, schiul.

----------------------------------------------------------------

Iubeşte Piteştiul şi, din 2020, este şi consilier municipal din partea USR, pas pe care l-a făcut pentru a lua cele mai bune decizii pentru piteşteni ce vor aduce municipiul la standardele actuale. Mihai Mihăilescu este absolvent al Colegiului „Alexandru Odobescu”, inginer licenţiat la Universitatea din Pitești, cu o carieră solidă în mediul privat, activând în companii naționale și multinaționale, în domeniul vânzărilor. 


Pentru Mihai Mihăilescu, cea mai mare provocare a sa este îndeplinirea misiunii pe care şi-a asumat-o ca ales public.

„În calitate de consilier local, voi urmări și voi depune tot efortul și energia în îmbunătățirea vieții cetățenilor din oraș, pentru că, așa cum am promis, vreau să facem din Pitești orașul în care copiii noștri să-și dorească să trăiască. Împreună cu colegii mei din Consiliul Local, avem multe proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere, a rețelei de transport în comun, construirea de parcări rezidențiale și centrale și piste pentru biciclete.
De asemenea, avem în vedere și dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare, construcția de noi săli de clasă, precum și dotarea cu echipamente tehnologice moderne, adaptate timpurilor noastre.
Nu vom neglija nici domeniul economic, avem în vedere construirea unui parc industrial, precum și conectarea localităților din jurul Piteștiului la rețeaua de transport în comun, dezvoltarea rețelelor de utilități publice, astfel încât să avem funcțională zona metropolitană.
Toate aceste investiții pot fi făcute mai ușor și mai rapid cu ajutorul fondurilor europene, în acest sens fiind esențial să dezvoltăm în cadrul Primăriei Pitești o echipă profesionistă de specialiști în atragerea de finanțare.

Motto-ul meu în politică este: Cetățeanul poate nu recunoaște ceea ce ai făcut bun pentru el, dar, cu siguranță, va observa ceea ai neglijat să faci!”, îşi rezumă acesta obiectivele.


Cât despre perioada pe care o trecem, Mihai Mihăilescu ne îndeamnă să privim partea plină a paharului.

„Crizele, de orice natură, creează și oportunități! În istorie avem exemple că salturile tehnologice, sociale, cele mai profunde au avut loc în perioade de crize, iar din acest motiv, în aceste moment, trebuie să profităm și să ne folosim de oportunitățile pe care le-a creat criza pandemică. Rezultatele încep deja să apară – învățământul s-a adaptat la sistemul de predare on-line în câteva luni, lucru care în condiții normale ar fi durat ani de zile. La fel, multe companii și chiar instituții de stat s-au adaptat la programul de telemuncă sau munca la domiciliu, iar aceste schimbări, într-o perioadă normală, ar fi avut loc pe parcursul a multor ani de zile.
În viitor, este necesar să fim concentrați pe tot ceea ce ţine de infrastructură. Infrastructura bine dezvoltată în domeniul comunicațiilor online - internet și-a dovedit eficiența în actualul context epidemiologic. În schimb, infrastructura care a fost neglijată timp de 30 ani, cea din domeniul sănătății publice,  și-a arătat limitele în cel mai rău mod, cu prețul pierderii vieții plătit de mulți dintre bunicii și părinții noștri.”