Ceremonii militare de Ziua Armatei Române în cadru restrâns și la Pitești

Pe 25 octombrie, militarii români din ţară, dar şi de pe fronturile din lumea întreagă, sărbătoresc Ziua Armatei. 

Anul acesta, la Pitești, manifestările au fost organizate într-un format restrâns, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. 

Întreaga activitate s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor, acolo unde programul a debutat la ora 12.00 cu prezentarea onorului, trecerea în revistă a detașamentului și intonarea Imnului Național. 
De asemenea, după oficierea serviciului religios au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Din partea Consiliului Județean Argeș au participat  - vicepreședintele Marius Nicolaescu, consilierul județean Valentin Viorel Enache și directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.  

O scurtă ceremonie religioasă a fost oficiată și la crucea comemorativă ridicată de Asociația Națională a Veteranilor de Război “Basarab I” – filiala Argeș în memoria veteranilor de război, veteranilor de militari din Teatrele de Operații, cadrelor militare în rezervă și retragere din județul Argeș. 

Cu ocazia Zilei Armatei, conducerea Consiliului Județean Argeș transmite și un mesaj de respect și prețuire tuturor celor care astăzi își servesc țara în rândurile armatei noastre.  

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.