Ceremonia de înmormântare a Reginei Ana s-a încheiat

Soția Regelui Mihai a fost înmormântată la Curtea de Argeș. La ora 16:30 s-au încheiat ceremoniile funerare, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost introdus în noua Catedrală Arhiepiscopală, urmând să fie aşezat într-una din criptele regale din interior.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana a fost oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei și ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, având alături și un sobor de preoți ortodocși.
Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns în jurul orei 15.45, cu trei sferturi de oră întârziere, la Curtea de Argeş, unde a avut loc o liturghie ortodoxă înainte ca sicriul să fie depus în pronaosul noii Catedrale Arhiepiscopale.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost purtat de opt militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", care l-au depus pe un catafalc în fața noii catedrale, în interiorul căreia a fost amenajat mormântul.

CITEȘTE ȘI ... Slujba de la necropola regilor - Flori și aplauze pentru Regina Ana


Slujba ortodoxă a durat aproximativ o jumătate de oră, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost dus în noua catedrală, unde a avut loc ceremonia îngropării, cu caracter strict privat.
Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.
Mii de oameni au fost prezenți la ceremonia funerară, cu flori și steagul, aducând ul ultim omagiu Reginei Ana a României.
Din păcate, Regele Mihai nu a fost prezent la funeralii, rămânând în Elveția, la recomandarea medicilor.
Amintim că autoritățile române au declarat ziua de sâmbătă, 13 august, zi de doliu național.