Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni în cazul a doi samsari de mașini! Unul dintre ei trimis în judecată

Doi samsari de maşini care au reuşit să păcălească statul cu aproape 100 de mii de lei au ajuns, în cele din urmă pe mâna poliţiştilor. Doar unul dintre ei a reuşit să achite prejudiciul.


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, un bărbat de 40 de ani ar fi comercializat 54 de autoturisme second-hand, iar un alt bărbat, de 52 de ani, ar fi efectuat un număr de 75 de tranzacții cu auto rulate. 

CITEȘTE ȘI... (VIDEO) Incendiu puternic pe drumul 23! Un bărbat a suferit arsuri de gradul 1

Ambii bărbați ar fi obținut venituri în urma acestor operațiuni, depășind plafonul de scutire a TVA, fără a se înregistra la organul fiscal teritorial și fără a conduce evidența achizițiilor și livrărilor, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente către bugetul de stat.

Prejudiciul adus bugetului statului în urma celor 54 de tranzacții efectuate de către bărbatul de 40 de ani, este de aproape 70.000 de lei, compusă din TVA și impozit pe profit, iar în urma celor 75 de tranzacții efectuate de bărbatul de 52 de ani, este de peste 25.000 de lei, compusă din TVA și impozit pe profit.

CITEȘTE ȘI... Pitești - O autospecială a intrat într-un pilon de susținere al podului de cale ferată din Prundu

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul de 52 de ani a achitat integral prejudicial, iar pentru recuperarea prejudiciului rezultat din activitatea desfășurată de al doilea doilea bărbat, de 40 de ani, a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor celui în cauză.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată față de bărbatul de 40 de ani.