Cercetări finalizate de polițiști. Argeșeni trimiși în judecată

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Topoloveni, folosindu-se de datele unei societăți comerciale în care nu mai avea calitate, ar fi preluat comenzi de transport rutier de marfă sub prețul pieței, după care le relansa pe un site de profil, la un preț mai mare decât prețul pieței și decât prețul pe care îl primea. Solicitarea era preluată de alte societăți, care efectuau transportul și ulterior nu mai primeau plata. 

Prejudiciul, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei, a fost recuperat în proporție de peste trei sferturi.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice ori similare.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2019, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, ar fi oferit spre comercializare, la punctul de lucru al unei societăți din municipiul Pitești, aproape 150 de articole vestimentare purtând denumirea și însemnele unor mărci înregistrate, prin aceasta aducând un prejudiciu în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.