Centru de radioterapie la Spitalul Județean! CJ Argeș va acorda fonduri pentru ...

Astăzi, 11 decembrie, la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Argeș, a avut loc vizita unei comisii de la Agenția Internațională de Energie Atomică de la Viena, formată dintr-un medic oncolog și un fizician medical. Vizita s-a desfășurat în urma solicitării pe care Consiliul Județean Argeș a transmis-o către Ministerul Sănătății în vederea dotării Spitalului Județean cu aparatură de radioterapie.

La Secția de Oncologie s-a vizitat locația destinată pentru construcția unui Centru de radioterapie și au avut loc, de asemenea, discuții privind propunerea de proiect avansată de Spitalul Județean pentru acest obiectiv. Demararea construcției este absolut necesară având în vedere numărul de cazuri înregistrate în Argeș (17.700 de cazuri înregistrate, cu o medie de 2.200 cazuri noi în fiecare an).

Aproximativ 70% dintre bolnavi vor urma tratamentul cu radioterapie concomitent cu tratamentul cu citostatice și intervențiile chirurgicale.

Consiliul Județean Argeș va acorda fonduri pentru construcția buncărului, iar dotarea cu aparatul de radioterapie va fi susținută de Ministerul Sānātāții, printr-un program care are ca destinație alocarea de fonduri pentru aceste achiziții atât de necesare tratamentului afecțiunilor oncologice.