Șcenariu roșu pentru mai multe școli din Argeș! Vezi lista

Schimbare de scenariu pentru mai multe unități de învățământ din Argeș. Așa cum anunțam zilele trecute, la Colegiul Național "Ion C. Brătianu" din Pitești, în urma confirmării a 3 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19, s-a luat decizia ca până la data de 9 noiembrie, elevii să susțină cursurile exclusiv online. Într-o situație similară se află și Școala Gimnazială "Adrian Paunescu" din Pitești, dar și Școala Gimnazială ”Radu Serban” din localitatea Sălătrucu.

CITEȘTE ȘI ... Neoficial! Surse: Azi s-ar putea anunța 6400 cazuri noi COVID-19!


Colegiul Terțiar Nonuniversitar de la Universitatea din Pitești își susține cursurile doar online, așa cum s-a discutat inițial, ca metodă de protecție.

CITEȘTE ȘI ... O româncă de 23 de ani scoasă la vânzare de un proxenet pentru 400 de euro


O situație aparte este întâlnită la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, acolo unde orele se fac online din cauza unei defecțiuni. Un vas de expansiune ce are rolul de a regla presiunea În instalația sanitară și de încâlzire, preluand apa ce se dilată în urma încălzirii, a explodat. Conducerea unității de învățământ a fost nevoită să recurga la această metodă, în clase fiind foarte frig.

CITEȘTE ȘI .... Reguli noi pentru pacienții care se infectează cu noul Coronavirus!

Conform datelor oferite de către Inspectoratul Școlar al Județului Argeș, în prezent, doar 1% din școlile din județ sunt în scenariul roșu (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online), 67,6% în scenariul verde (participarea tuturor elevilor la școală) și 33,8% în scenariul galben (participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu include, pe de o parte și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție).

CITEȘTE ȘI ... (Video) Orice suflet contează! Pompierii argeșeni au salvat o vacă căzută într-un şanţ

De asemenea, la acest moment, avem 40 de elevi confirmați pozitiv și 303 elevi aflați în izolare. 27 de cadre didactice au contactat virusul SARS-COV-2, 17 se află în izolare, continuând predarea online, iar 15 profesori sunt în concediu medical. Înregistrăm 6 cazuri de Covid-19 printre personalul didactiv auxiliar, iar în privința personalului nedidactic (aici putem vorbi despre paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști) avem un caz pozitiv și patru persoane în izolare.