Cele mai suprinzătoare pierderi din județ! Unde nu se așteptau...

Ziua votul a adus în Argeș surprize pentru unele formațiuni politice. Bătălia s-a dus pe frontul PSD - PNL. Închiderea urnelor și numărarea voturilor îi plasează pe social democrați în fruntea județului, cu 71 de mandate de primar, dintre care șase în orașe și municipii (Pitești, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Coștești și Curtea de Argeș). 

CITEȘTE ȘI ... Cel mai tânăr primar din Argeș! Are doar 24 de ani

De partea opusă se află PNL care a pierdut considerabil culoarea politică în Argeș, numărând 23 de mandate de primar și niciun oraș câștigat. Pierderea este și mai mare dacă stăm să ne gândim că o astfel de situație nu a fost întâlnită pentru Partidul Național Liberal după 1990. De asemenea, PNL înregistrează în prezent un număr mai mic de primari comparativ cu anul electoral 2016.

CITEȘTE ȘI ... Cristian Gentea - cea mai mare creștere a unui candidat din întreaga țară!


Cu câteva zile înainte de data alegerilor, Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, explica la Digi24.ro că vrea să mai aducă și alți social democrați ”buni” în PNL, afirmând că astfel PSD va fi mai slab.

”Și-am zis așa: să le iau cei mai buni oameni pe care îi au în PSD, care fac într-adevăr și i-am măsurat și i-am analizat că pot face față în PNL, să își asume programele, doctrina.

I-am luat și mai iau oameni buni din PSD. Mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem și să câștigăm județul”, declara la momentul respectiv Adrian Miuțescu.