Cele mai importante avantaje ale utilizării Office 365

O afacere este caracterizata, de cele mai multe ori, de munca zilnica, la birou, a angajatilor si a colaboratorilor, acest lucru insemnand 365 de zile pe an. In tot acest timp, este deosebit de important ca informatiile sa fie stocate si pastrate in siguranta, ca instrumentele pentru indeplinirea taskurilor zilnice de catre angajati sa functioneze in parametri normali si, in acelasi timp, sa existe o organizare riguroasa a activitatilor care sustin afacerea. Mai pe scurt, toate aceste responsabilitati sunt indeplinite de catre pachetul Office 365. 

Acum, orice antreprenor care doreste sa isi mentina afacerea pe picioare cat mai mult timp poate achizitiona pachetul la cel mai bun pret office. Mai pe larg, Office 365 reprezinta un set complex de instrumente si servicii de tip „cloud”, toate conlucrand pentru oferirea avantajelor realizarii in mod cat mai eficient a muncii la birou. 

Principala utilitate a setului de instrumente o reprezinta pastrarea informatiilor intr-un singur loc si posibilitatea de accesare a lor de oriunde si oricand este nevoie, fiecare utilizator avand la dispozitie 1TB spatiu de stocare, pe care il poate folosi de cate ori are nevoie. De asemenea este oferita si posibilitatea de comunicare mai usoara intre angajatii companiei prin intermediul partajarii fisierelor, a modului de lucru in colaborare sau a videoconferintelor. 

Un alt avantaj oferit de acest pachet, care este de cele mai multe ori pe placul angajatilor, o reprezinta sincronizarea calendarului cu contactele personale, a listelor cu taskuri, a activitatilor si a intalnirilor programate. Astfel, nu pot fi trecute cu vederea sau uitate momente importante in timpul unei zile la locul de munca.

Implementarea Ofiice 365 in cadrul companiilor ofera garantia securitatii datelor folosite pentru mentinerea si eficientizarea afacerii. Crearea serviciilor a plecat de la ideea realizarii acestora pentru a oferi, in primul rand, securite utilizatorilor. Astfel, Microsoft a decis ca accesarea aplicatiilor sa fie facuta prin criptare 128 bit-SSL,TSL, iar orice incercare de accesare a acestora de catre utilizatori care nu au permisiune este practic imposibila.

De asemenea, avantajul principal oferit prin implementarea pachetului in cadrul sistemului informatic al afacerii este faptul ca atentia este indreptata catre nevoile utilizatorilor. Astfel, acestia au posibilitatea de a-si personaliza aplicatiile si modul de folosire a lor, utilizand codul VBA, de a importa si exporta rapoarte in format PDF, dar si aceea de a vizualiza doar rapoartele pe care ei le considera importante. 

Nu in ultimul rand, de fiecare data cand este nevoie, le vine in ajutor functia „Tell me”, prin intermediul careia acestia primesc suport si asistenta atunci cand intampina dificultati in folosirea aplicatiilor. 

Acum proprietarii de afaceri de orice fel din toata lumea pot opta cu usurinta pentru folosirea setului de aplicatii Office 365, beneficiind de siguranta, accesare facila a informatiilor, stocare suficient de larga, personalizarea modului de lucru si a activitatilor, organizarea lor, precum si de o mai buna comunicare in randul angajatilor. 

Nu dupa mult timp de la implementare aplicatiei, rezultatele se vor concretiza in modul de lucru mai placut in randul angajatilor si intr-o comunicare eficienta intre ei, de oriunde si oricand, ceea ce va duce la cresterea productivitatii si a atingerii obiectivelor de business.