Cel mai scump transport public din Europa de Est!

Cel mai scump transport public din Europa de Est! Piteştiul este oraşul cu cel mai scump transport public din Europa de Est!

Piteştiul este oraşul cu cel mai scump transport public din Europa de Est, în condiţiile în care municipalitatea a fost timp de şapte ani (2008-2015) asociată – prin operatorul de transport public Publitrans - cu două firme private, iar în celelalte oraşe din ţară şi Europa de Est transportul public în comun este deţinut în majoritate covârşitoare de către autorităţile locale.

Un abonament lunar nenominalizat pe toate liniile în oraşul românesc cu transport „de lux“ costă 174 de lei. La Arad, acelaşi pachet este tarifat cu 65 de lei, la Cluj – 155 de lei, la Praga - 92 lei, la Budapesta – 136 de lei, iar la Varşovia – 113 de lei.

Transportul în comun din Piteşti este mai scump decât în orice capitală est-europeană, iar asta în condiţiile unui oraş cu doar 160.000 de locuitori şi în care nu circulă decât autobuze. Iar asta nu este singura problemă. În timp ce în multe dintre oraşele din ţară (ca să nu mai vorbim de Europa de Est) s-a trecut la cartele electronice, la Piteşti sunt în autobuze capsatoare vechi şi bilete desuete, iar multe staţii din oraş nu sunt protejate de vânt şi ploaie.

Citeşte analiza amănunţită AICI

sursa: Adevarul.ro