Coniz are de încasat peste 15 milioane lei de la stat!

În anul 2015, firma argeșeană de construcții Coniz Romarg ajunsese pe primul loc în rândul societăţilor de profil din judeţ şi intra în topul celor mai mari 1000 de businessuri din România, înregistrând o cifră de afaceri de peste 130 milioane lei.

De anul trecut, însă, Coniz are se suferit, având în vedere că nu s-a demarat niciun proiect cu finanţare europeană pe componenta de infrastructură, dar și din cauza întârzierilor mari cu care statul îşi onorează contractele faţă de partenerii privaţi.

Coniz Romarg are de încasat peste 15 milioane lei noi (circa 3,5 milioane euro), lipsa încasărilor fiind singurul motiv care l-a determinat pe managerul Gheorghe Griguţă să ceară insolvenţa Coniz.

Tribunalul Comercial Argeș a admis la sfârșitul săptămânii trecute cererea de intrare în insolvență a societății Coniz Romarg. Managerul Gheorghe Griguţă este optimist în privința viitorului firmei sale: „Partea bună este că insolvenţa găseşte societatea Coniz Romarg în situaţia de a avea de încasat sume mari de bani de la beneficiarii lucrărilor, peste 15 milioane lei. Un alt aspect care ne dă încredere este că avem în derulare contracte în valoare de alte 12 milioane lei, care practic vor putea asigura un cash-flow pozitiv în firmă. Acestea sunt, aşadar, condiţii excelente pentru a putea realiza un plan bun de redresare şi care să fie dus la bun sfârşit cu succes. „Marea provocare va fi aceea de a-i convinge pe furnizorii noştri tradiţionali să rămână alături de Coniz Romarg şi să treacă peste prejudecăţile pe care le generează o procedură de insolvenţă. În momentul în care am decis că aceasta este unica soluţia, am luat în calcul şi aceste inconveniente, dar am convingerea că buna colaborare pe care o avem de ani de zile cu partenerii noştri va cântări mult în decizia privind relaţiile şi parteneriatele viitoare. În ceea ce priveşte personalul societăţii, de asemenea am încercat să le transmit că vom continua proiectele demarate, că avem de lucru şi că îşi vor primi salariile”, a declarat  managerul Griguţă pentru Săptămânalul Ancheta.