Ce se întâmplă cu Prima Casă?

Plafonul pentru programul "Prima Casă" va fi suplimentat în luna septembrie, iar în octombrie va fi finalizată o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel încât toate părțile implicate să își poată face planuri pe un astfel de termen, a declarat marți seară, la Realitatea TV, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

CITEȘTE ȘI ... A DAT FOC UNUI VAPORAȘ DE PE LACUL VIDRARU!


"Programul va fi suplimentat în septembrie pentru 2016 și în octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să evităm eventualele sincope în derularea programului", a precizat ministrul Finanțelor, potrivit Agerpres.
Potrivit acesteia, cererea de finanțări pe Prima Casă a crescut foarte mult în perioada discuțiilor cu privire la Legea Dării în plată, iar acum se întâmplă la fel pentru că oamenii nu știu dacă programul va exista și anul viitor.

Ministrul Finanțelor a precizat că și în acest caz este nevoie de predictibilitate, astfel încât atât cetățenii cât și dezvoltatorii imobiliari să își poată face planuri pe termen mediu.