Vezi ce comună din Argeș este selectată în programul ADOPTĂ UN SAT!

Prima comunitate din Argeș care dă startul în programul de dezvoltare rurală - Antreprenorești-Adoptă un Sat! - este comuna Corbi.

Cunoscută pentru aroma murelor sale de neuitat, comuna Corbi este prima selectată în acest program dintr-un total de 33 de comune înscrise în urma conferinței regionale de la Pitești, din 14 iunie.
De asemenea, aceasta este una dintre cele 6 comune care au fost vizitate de echipa Antreprenorești în perioada 25-27 iulie.

Contactat telefonic, primarul comunei Corbi, Baciu Virgil a declarat că ”această selecție reprezintă o nouă șansă de colaborare antreprenorială, în condițiile în care comuna Corbi se află într-o continuă ascensiune. Prin acest ONG vor exista mai multe parteneriate între comunitate și anumite entități, dezvoltând o comunicare deschisă pe mai multe domenii. Când am participat la selecția făcută de Antreprenorești, le-am prezentat comuna, vizitând satele și am dat dovadă de seriozitate, un lucru esențial în acest proiect. Sunt multe alte sate care aveau nevoie de această colaborare cu echipa Antreprenorești, însă ne-au selectat pentru că suntem un partener serios, iar prin prezentarea noastră și argumentele aduse am dovedit că putem duce la bun sfârșit acest program.”

CITEȘTE ȘI ... NOI SCUTIRI DE TAXE ȘI IMPOZITE! Vezi cine vor fi beneficiarii

Proiectul Adoptă un sat are la bază o simplă dorință, de a recunoaște frumusețea rustică a satelor și importanța lor într-o lume a tehnologiei.

În faza pilot a proiectului, în 2016, sunt selectate 4 comune pentru care Romanian Business Leaders va crea împreună cu gospodarii din localitate strategii și modele de dezvoltare economică.
Următoarele 3 comune vor fi selectate în program în cadrul a 3 noi conferințe regionale care vor avea loc în 7 septembrie la Craiova (pentru județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman), în 13 septembrie la Brăila (pentru județele Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea) și în 14 septembrie la Slobozia (pentru județele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița).