Ce ar fi însemnat pentru România să aibă încă cinci spitale ca cel de la Mioveni!

Una după alta, guvernările de până acum ne-au promis spitale regionale, spitale noi, bine dotate, așa cum au toate țările civilizate ale Europei. Impotenți s-au dovedit și cei de pe stânga, și cei de pe dreapta! Faptul că astăzi, la Mioveni, avem un spital nou-nouț, un spital modern și dotat după toate exigențele, este exclusiv meritul unui primar care a spus: ,,Ajunge cu minciunile! Singura șansă de a avea un astfel de spital este să ni-l ridicăm singuri!”. Și a trecut la treabă! 


Astăzi, noul spital de la Mioveni se află în linia întâi în lupta cu Coronavirusul și o face beneficiind de cele mai bune condiții și cele mai bune dotări, acordându-le argeșenilor infectați cele mai mari șanse la viață. La spitalul de la Mioveni vor fi dirijate cu prioritate echipamentele de protecție achiziționate grație campaniei de la Gaudium și nu numai! 


Până acum, pacienții infectați cu Covid-19 făceau cunoștință cu Secția de Infecțioase a Spitalului Județean Argeș. Recent, omul de afaceri Corin Boian a făcut cunoștință cu ceea ce înseamnă un spital prost administrat, prost dotat și care te face să-ți fie teamă mai degrabă de faptul că ești găzduit acolo decât că ești nefericitul purtător al virusului. 


Cred că nici locuitorii din Mioveni, care au reacționat emoțional la aflarea veștii că spitalul lor va trata purtătorii de Covid-19 (și e de înțeles, ținând cont de toată presiunea psihologică și de explicațiile anemice sau inexistente din partea autorităților), nu și-ar dori nici în cele mai negre coșmaruri să beneficieze de serviciile… ,,Infecțioaselor” de la Pitești, acolo unde poți intra sănătos, dar ai toate șansele să ieși cu cel puțin un diagnostic. 


Pentru faptul că în Argeș salvarea vine încă o dată de la Mioveni, Guvernul României are datoria morală să sprijine această luptă măcar cu restituirea cotelor defalcate din TVA, bani care se cuvin de drept comunității locale și care, fără nicio explicație, nu au fost acordați nici până în prezent. 


Nu putem să nu ne întrebăm, la final, cum ar fi fost ca România să fi avut, astăzi, măcar cinci spitale ca cel de la Mioveni?