Cazul piteștencei arse la Floreasca: Mircea Beuran a fost demis, iar spitalul amendat

Noi informații în privința scandalului de la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce o femeie din Pitești a luat foc pe masa de operație, iar după o săptămână a murit. Medicul Mircea Beuran a fost demis astăzi din funcția de șef de secție în cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, în urma cercetării administrative.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, 20.000 pentru spital și 10.000 pentru medici și asistente.

Însă, Mircea Beuran va putea profesa în continuare. Medicul a precizat de mai multe ori că el nu se afla în sala de operație atunci când a izbucnit incendiul. Rezultatele finale ale autopsiei femeii de 66 ani vor fi gata în aproximativ două luni, potrivit Digi24.ro.

Reamintim că piteșteanca de 66 de ani, care era arhitect, suferea de cancer pancreatic. În data de 22 decembrie, în timp ce i se efectua o intervenție, fiind în comă indusă, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Intervenția chirurgicala a fost coordonată de profesorul Mircea Beuran.


Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric.
Pe 29 decembrie, femeia a decedat. Incidentul a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. 
 

CITEȘTE AICI ÎNTREAGA POVESTE A PACIENTEI