Patronii La Cetate - 2 în control judiciar, 1 în arest la domiciliu

Tribunalul Argeș a prezentat zilele trecute situația celor doi patroni de la restaurantul La Cetate din Ștefănești și a unui colaborator, și el implicat în infracțiunile de evaziune fiscală.
Mai exact, cei doi patroni ai celebrului restaurant, Dobrinescu Leonard, în vârstă de 48 de ani, și Dobrinescu Marius, în vârstă de 46 de ani, au primit măsura controlului judiciar.
În schimb, colaboratorul lor, Alin Iacob, în vârstă de 41 de ani, se află în arest la domiciliu după ce a contestat măsura controlului judiciar.

CITEȘTE ȘI ... ÎN CURÂND! Evaluarea Națională ale Unităților Canine pentru Avalanșă


Trei persoane au fost reţinute şi aproape 167.000 de lei şi 27.000 de euro au fost ridicaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în urma percheziţiilor efectuate în data de 19 decembrie a.c.
În urma celor 7 percheziţii domiciliare efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile cu valoare probatorie.
Totodată au fost ridicate în vederea aplicării sechestrului asigurător 166.890 de lei şi 26.280 euro.

CITEȘTE ȘI ... Anunț pentru piteșteni! Primăria Pitești acordă...

Reamintim că, luni, 19 decembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadru Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Argeş.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2007 - 2010, administratorii unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, cu ocazia construirii unor imobile, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive reprezentând prestări de servicii şi achiziţii de materiale de construcţii, în valoare de 2.000.000 lei.
Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de 800.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.