Cazul Caracal: Răsturnare de situație! Rezultatul analizelor asupra rămășițelor găsite în pădure ...


În această dimineață, DIICOT a anunțat printr-un comunicat de presă care sunt rezultatele investigaţiilor asupra rămăşitelor umane găsite în pădurea de lângă locuinţa lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal.

Conform rezultatelor,  nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în probele ridicate din pădure. Rămășițele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat concret. Vestea îi încurcă destul de mult pe anchetatori, însă trebuie spus că este vorba de niște rezultate preliminare.

INML, precizează DIICOT, a efectuat însă testele doar asupra unei părți dintre probele ridicate din pădurea aflată la circa un kilometru de locuința lui Gheorghe Dincă.

Din comunicatul DIICOT mai aflăm că INML a transmis raportul către DIICOT abia sâmbătă dimineață, deși încă de vineri seara se anunțase că sunt gata rezultatele.

COMUNICATUL DIICOT:
„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

-  au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

-  având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN. 

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului. 

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la  Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici”.