Cazinourile și casele de pariuri se redeschid de la 15 iunie

Pandemia schimbă şi regulile jocurilor de noroc. 30 de mii de săli, în care românii joacă ruletă, păcănele ori pariază pe favoriţii din competiţiile sportive, îşi vor deschide uşile. Dar experienţa nu va mai fi ca înainte.


Momentul când puteam sta alături de un alt jucător va fi istorie. Începând cu data de 15 iunie, la mesele de joc se va păstra o distanţă de minim un metru şi jumătate între clienţi.


Masca va fi şi aici obligatorie, iar fiecare aparat trebuie dezinfectat după fiecare utilizare. La ţară, deschiderea sălilor de pariuri nu este aşteptată cu mult entuziasm.

În sate, în baruri am fi putut găsi jocuri de noroc. Însă acestea sunt închise în această perioadă şi multe dintre ele vor rămane cu lacătul pe uşă şi după eliminarea acestei restricţii.
În timp ce unii patroni de localuri se gândesc să renunţe la aparate pentru că este prea complicat, oamenii susțin că "pe de o parte, e bine, pe de o parte, e o tâmpenie. Au pus prea multe restricţii, sunt adunate prea multe".

Epidemia de coronavirus a închis 14.000 de case de pariuri şi 15.000 de cazinouri. Pentru statul român, a însemnat o gaură în buget de 300 de milioane de euro. Iar suma creşte în fiecare zi, 45.000 de angajaţi din industrie fiind in continuare în şomaj tehnic.


Sursa: observatornews.ro