Cazan, comandantul jandarmilor: „Vreau să îmi cer scuze pentru eventualele abuzuri. Acțiunea nu a scăpat de sub control”

Comandantul acțiunii jandarmilor, Laurențiu Cazan, se află în aceste momente în studioul Televiziunii Române pentru a prezenta modul de acțiune al jandarmilor în data de 10 august.

Acesta a declarat că în zonă au fost sute de persoane violente, care acționau în planurile doi-trei, iar de această dată oamenii veniți la protest nu s-au delimitat de ele. Totodată, el spune că  nu s-a dorit scoaterea turbulenţilor din rândul manifestanţilor la prima intervenţie, la ora 16.20, ca să nu se creeze tensiune în piaţă.
Cazan și-a cerut scuze față de manifestanții pașnici care au avut de suferit în urma intervenției în forță a jandarmilor.


„La început am avut oameni cu echipament uşor, în tricou, ca să nu provocăm. A fost o particularitate. A fost o tensiune fantastică la acest eveniment. Chiar dacă au fost mai multe sute de oameni violenţi, de data aceasta ceilalţi manifestanţi nu s-au mai delimitat de ei. Eu am coordonat acţiunea şi nu am ce să-mi reproşez.

Provocatorii nu au venit în grup organizat, ci separat, s-au întâlnit în piaţă, au rămas în spatele a 2-3 rânduri de manifestanţi paşnici. Au împins oamenii care au fost prinşi la mijloc. De-aia oamenii au fost loviţi cu gaze.

În calitate de şef al operaţiunii îmi cer scuze faţă de toţi cei care au suferit violenţe gratuite din partea jandarmilor.

Cazurile vor fi analizate punctual şi cercetate de procurori”, a declarat Cazan la TVR1.

Pe de altă parte, comandantul acțiunii jandarmilor spune că situația nu a scăpat de sub control.

Despre israelienii bătuți, Cazan a declarat că o parte dintre cei care atacaseră jandarmii încercau să plece din zonă cu taxiurile, iar jandarmii au încercat să-i oprească şi au verificat taxiurile care părăseau zona. 


Maiorul Laurenţiu Cazan este cel care a coordonat intervenţia jandarmilor vineri seară în Piaţa Victoriei.