Caz revoltător adus în fața instanței din Pitești! Copil cu autism plesnit pentru că nu a știut să citească!

Adevărul.ro publică un caz revoltător petrecut în anul 2015 la Grădiniţa Specială „Sfânta Elena” din Piteşti.
În această săptămână a început procesul, la Judecătoaria Pitești, în care o fosta educatoare de la Grădiniţa Specială „Sfânta Elena” din Piteşti este acuzată că a lovit de mai multe ori un copil de opt ani care suferă de autism.
În 10 iunie 2015, poliţiştii de la Secţia 3 Piteşti au primit o plângere de la mama copilului cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, educatoarea Ecaterina Sîrbu l-a lovit pe fiul său în zona gâtului şi a obrazului drept.
Conform certificatului medico-legal eliberat ulterior, băiatul prezenta „echimoze şi escoriaţii în zona cervicală, dar şi o echimoză roşiatică pe braţul drept, leziuni ce s-au putut produce în data de 10 iunie 2015 prin lovire cu corp dur sau comprimare cu mâna şi zgâriere, posibil unghii. Leziunile provocate au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale”. Audiată de procurori, educatoarea Ecaterina Sîrbu nu a recunoscut fapta, însă, aşa cum susţin anchetatorii, „declaraţia acesteia este contrazisă de mijloacele de probă administrate în speţă”.
Strigător la cer este motivul pentru care educatoarea a bătut un copil suferind de autism: „pentru că a supărat-o că nu a vrut să citească”.
În această toamnă, educatoarea Ecaterina Sîrbu a ieșit la pensie, singura decizie luată până acum fiind reducerea salariului cu 10% timp de două luni.