Caz halucinant în România! Șoferi de ambulanță, bănuiți de moartea pacienților!

13 ambulanţieri ai unei staţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au fost puşi sub acuzare într-un dosar de ucidere din culpă. Aceștia au interdicţia de a-şi mai desfăşura activitatea.În decursul timpului, opt oameni au decedat din cauza intervenției greoaie a acestora. Motivul - furtul de benzină.

Staţia de Ambulanţă Corabia a rămas, de marţi, 4 decembrie 2018, fără 13 din cei 17 ambulanţieri, în urma anchetei procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. „La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penala faţă de un număr de 15 inculpaţi , ambulanţieri în cadrul Servicului de Ambulanţă Corabia, pentru  săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar faţă  de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile“, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Ambulanţeirii sunt acuzaţi că sustrageau motorină din autospecialele pe care le conduceau, pentru a ascunde furtul apelând la fel de fel de metode, printre care micşorarea vitezei în timpul curselor preluate din dispecerat.