CAVALERII VINULUI - Ceremonie impresionantă în Pitești!

În data de 06.05.2017 , Ordinul European al Cavalerilor Vinului - Legatul Pitești și-a acreditat noii membri, prilej cu care s-au desfășurat manifestări conform cu ceremonialul specific Ordinului.
Impresionantul eveniment, ce a adus un plus de imagine și promovare internațională a municipiului și a județului, a debutat în Piața Vasile Milea, de unde participanții au pornit, însoţiţi de Fanfara Argeşul și de cavaleri călare, până in fața Primăriei Pitești, locul unde s-a oficilizat acreditarea noilor membri.
Ceremonia a fost urmată de o licitație, organizată la restaurantul Cornul Vânătorului, având ca scop strângerea de fonduri pentru tabăra de copii bolnavi de cancer, MagiCAMP Pucioasa.

Pe tot parcusul serii, invitații au avut parte de un program excepțional condus de Eques de Vino, Marian Cazacu. Surprizele nu au lipsit, muzica a fost specială, bucatele alese, iar vinurile atent selectate.

Calitatea cavalerilor și domnițelor s-a dovedit în punctul culminant al serii, tombola și licitația aducând un ajutor important pentru copiii bolnavi de cancer, de la MagiCAMP Pucioasa.

Alături de Legatul Pitești au fost Cramele Casa Cotnari, Vedova, TBM Grup România, Consiglieri, The King’s Speech Agency, Casa Boierului – Pensiune Agroturistică, Rifco Trading, BRIT Motor AG Jaguar și Land Rover, I love coffee by Benny Dell’Aria, Mid Century și Restaurant La Dolce Vita.

Seara de excepție a avut rolul de a demostra cavalerismul, generozitatea și calitatea membrilor Legatului Pitești. Noii cavaleri au demostrat implicarea și dorința de a oferi ajutor, încă din seara licitației.

Eques de Vino - Marian Cazacu: "Atât eu cât și echipa ne dorim să avansăm și să evoluam de la an la an. Anul acesta ni s-au alăturat oameni de mare valoare și calitate, oameni care iși doresc să se implice activ in acțiunile OEVE Pitești"

Dezvoltarea noilor structuri unionale europene au impus înființarea de organizații neguvernamentale, prin care să se asigure legăturile socio-culturale intracomunitare. În același timp, transmiterea tradițiilor vini-viticole multimilenare ca element cultural component al identității europene  a constituit o datorie ce trebuia onorată. Acestea au fost elementele care, alături de promovarea valorilor fundamentale europene – demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, pacea, prietenia – au constituit premisele apariției Ordo Equestris Vini Europae (OEVE). OEVE este o organizație internațională de drept privat, prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri, personalități ale vieții culturale, economice și sociale europene. Persoanele din rândul cavalerilor, de statut egal, legate printr-un jurământ – Hospes/Hospita, Consiliarius/Dame, Iudex/Weindame și Eques/Ordensdame – slujesc prin mărturisirea aderenței lor la cavalerie, prin atribuții concrete și activități în domeniul privat și profesional, la realizarea țelurilor nobile ale Ordinului.