Catedrala Mântuirii Neamului - gata pe 25 noiembrie! Banii nu sunt suficienţi pentru...

Patriarhia Română a făcut anunţul oficial: Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 25 noiembrie, chiar înainte de sărbătoarea Sfântului Andrei. Totuşi, edificiul nu va fi gata cu totul nici atunci. Picturile vor lipsi de pe pereţi, pentru că nu sunt bani suficienţi. 100 de milioane de euro s-au cheltuit până acum pentru ridicarea celui mai mare lăcaş de cult din România.

Într-un mesaj adresat românilor din Diaspora, Patriarhia Română a dat vestea mult aşteptată.  Catedrala Mânturii Neamului va fi sfinţită în data de 25 noiembrie. Acesta a fost anunţul făcut de Patriarhul Daniel, după ce, săptămâna aceasta, Guvernul a anunțat că va mai aloca încă o 115 milioane de lei pentru construcţia acestui edificiu, un proiect care deja a înghiţit peste 100 de milioane de euro ca fonduri.
Și, totuși, banii tot nu sunt suficienţi pentru finalizarea catedralei. Muncitorii lucrează la foc continuu la construcţie. În plin şantier, vor fi instalate celebrele clopote, şase la număr, comandate de Patriarhie tocmai din Austria. Numai unul dintre ele a costat aproape jumătate de milion de euro. Are 25 de tone şi e considerat cel mai greu clopot montat vreodată într-un lăcaş de cult din Europa. Pe el, apare chipul Patriarhului Daniel, iar sunetul său va răsuna în jumătate de Capitală. 

În curtea Catedralei vor mai fi construite o sală polivalentă, biblioteci şi spaţii de cazare. Proiecte pentru care sunt necesare alte fonduri. 

Construcţia edificiului uriaş a strânit controverse mari printre români. Deci, voi ce părere aveți?

 

Sursa: observator.tv