Cătălina Dumitrașcu: „Profesorii și părinții au pus suflet și s-au implicat. E nevoie și de implicarea autorităților locale!”

Școli 100% digitalizate, cu table inteligente în fiecare clasă, bazine de înot în interiorul școlilor, creșe și grădinițe cu afterschool pentru toți copiii - toate acestea sunt deja realități în comunități cu administrație liberală care au dovedit că se poate! Se poate și la Pitești, orașul în care încă mai avem școli fără apă caldă la robinet! Echipa care candidează la Primărie propune oameni care ei înșiși au oferit în activitatea lor exemple de bune practici.


Părinții și profesorii au preluat responsabilitățile administrației locale!


Pornind de la firul ierbii, ca profesor și mai apoi ca director al Școlii „Ion Minulescu”, Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct al IȘJ Argeș, a văzut care sunt nevoile școlii și ale copiilor. Faptul că astăzi, la școala pe care a condus-o, există apă caldă, se datorează Asociației de părinți și profesorilor care s-au implicat. Astfel s-au făcut investiții în multe școli din Pitești.


„Acum doi ani, în iarnă, părinții ne-au spus că apa caldă era una dintre nevoile copiilor. Împreună cu Asociația de părinți, am făcut investiție în boilere. În acest moment, Școala «Ion Minulescu» oferă apa caldă atât de importantă pentru nevoile copiilor.” - spune Cătălina Dumitrașcu.

 


Nu este singura investiție făcută cu ajutorul părinților și al profesorilor!


„În general, curțile școlilor sunt asfaltate, au un aspect gri, cu foarte mici excepții. Și noi, și copiii avem nevoie de școli prietenoase și moderne. Din fericire, în Școala «Ion Minulescu» am avut o echipă frumoasă. Am pus mână de la mână, cu Asociația de părinți, cu profesori, și am pictat asfaltul din curtea școlii, sălile de clasă, zidurile clădirii vechi, astfel încât școala a căpătat un aspect prietenos. Oamenii aceștia au pus suflet și s-au implicat. M-aș fi așteptat la mai multă implicare din partea autorităților publice locale!” - mai spune inspectorul general adjunct al IȘJ Argeș.

 

 

 Proiectele Echipei PNL pentru Primăria Pitești


Nevoile școlilor, nu doar în acest context special, sunt multe. Unele se pot rezolva cu bani puțini și implicare, pentru altele e nevoie de investiții majore. Le știm cu toții, părinți, copii și profesori, dar nu este suficient doar să le știm. Echipa PNL pentru Primăria Pitești vrea să demonstreze că se poate, cu oameni profesioniști și implicați. Proiecte prioritare:
►Aducem abc-ul civilizației în școală: apă caldă, săpun și hârtie igienică, dar și grupuri sanitare moderne!
►Reabilităm și izolăm termic toate creșele, grădinițele și școlile; investim în modernizarea căminelor și a internatelor din Pitești!
►Construim grădinițe cu after-school și creșe noi! E inadmisibil ca aproximativ 100 de părinți, în fiecare an, să nu aibă asigurat un loc la creșă!
►Extindem școlile, prin masardarea acestora, acolo unde structura de rezistență permite! E nevoie de clase unde că nu mai avem până la 35 de copii, dar și de laboratoare sau spații de recreere.
►Achiziționăm structuri modulare ușoare pentru a sprijini școlile și grădinițele cu deficit de spațiu; sunt multe cereri adresate administrației locale în acest moment și niciun răspuns!
►Fiecare școală trebuie să aibă un after-school! Vrem să acordăm un voucher pentru masa caldă, pentru a sprijini familiile în efortul financiar pe care îl fac.
►Facem din școală un loc prietenos!
›› curți de școală fără betoane, cu spațiu verde și băncuțe; 
›› grădinițe cu locuri de joacă omologate, sigure pentru copii;
›› cluburi pentru activități extrașcolare în incinta școlilor, acolo unde spațiul permite.
►Aducem secolul XXI în școli:
›› mobilier modern, modular, în toate clasele;
›› digitalizăm școlile: device-uri pentru profesori și elevi, table inteligente, imprimante 3D, sistem de transmitere online prin camerele audio-video; videoproiectoare. 


Acest material a fost comandat de Partidul National Liberal - Filiala  Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200012