Cătălin Mîndroc: „Noi avem o echipă minunată, o echipă de profesioniști”

Cătălin Mîndroc este antreprenor și a intrat în PSD în urmă cu aproape un an. În ciuda faptului că este new-entery, a fost nominalizat drept candidat la Camera Deputaților din partea social-democraților argeșeni.

 

 Sunteți antreprenor, economist de profesie... De ce PSD, când profilul socio-profesional v-ar putea duce, mai degrabă, spre dreapta eșichierului politic?


- E simplu: am constatat că pe guvernarea PSD tot timpul a fost mai bine pentru toți românii, inclusiv pentru antreprenorii din România. 

 


 Să înțeleg că partea aceea cu liberalismul, motor al dezvoltării economice, este un mit?


- Din punctul meu de vedere, da. Experiența personală și, nu numai, m-au dus către această concluzie. 

 


 De cât timp sunteți membru PSD?


- De aproximativ un an de zile. Am intrat hotărât să aduc o schimbare în bine, considerând că nu mai este timpul să stau deoparte. Am ales PSD, pentru că în acest partid am cea mai mare încredere, întrucât a dovedit că are cele mai bune proiecte pentru țara asta. Vorbesc, spre exemplu, de PNDL I și II, cu ajutorul cărora România s-a dezvoltat foarte mult, consumul a crescut foarte mult, ceea ce a dus la un standard de viață mai bun. 

 


 Replica aceea cu... am decis să intru în politică, pentru că am am vrut să aduc schimbarea de care este nevoie o auzim mai ales la cei care s-au înscris în USR PLUS. De ce nu vă regăsim și pe dumneavoastră tot acolo?


- Eu nu sunt genul care critică, ci preferă să facă, să colaboreze, să gândească în mod constructiv, de aceea voi spune doar că USR PLUS nu mi-a inspirat suficientă încredere. 

 


 Cât despre liberali?


- Ce aș putea spune, sunt campioni la capitolul recorduri, cel puțin în acest an. De la începutul anului și până acum au dispărut 1,6 milioane de locuri de muncă. De asemenea, au reușit performanța să facă tot felul de achiziții controversate, la prețuri imense, chiar și în pandemie, când trebuia să drămuiești banul public. S-au folosit de suferința populației pentru a acționa în interes propriu. 

 


 Ar fi făcut PSD altfel lucrurile, în plină pandemie aflându-ne?


- Cu siguranță! Numai dacă ne gândim la numărul de paturi de la ATI. Știi că urmează valul doi, știi că acesta va fi mult mai puternic, iar tu abia acum îți pui problema să suplimentezi numărul de paturi și dai din colț în colț că nu ai specialiști. De asemenea, PSD nu ar fi închis piețele, ci s-ar fi asigurat că măsurile sunt aplicate așa cum trebuie. Nu mai spun că riscul de infectare mai mare este în hypermarketuri, care nu au fost închise, nu la piețe, unde i-au lăsat pe bieții oameni în frig. 

 

 

 Au fost multe și mă gândesc la acordarea acelui șomaj tehnic.


- Pentru cât? Pentru o scurtă perioadă? Dar HoReCa a fost sprijinită cu ceva? Nu, pur și simplu e lăsată să moară, ca să nu mai spun că alte măsuri de sprijin au venit la pachet cu multă birocrație și cu o accesare foarte greoaie spre imposibil, a banilor. Și atunci cum aș putea alege PNL, în detrimentul PSD? Noi avem o echipă minunată, o echipă de profesioniști. Mă gândesc, spre exemplu, la colegul meu Remus Mihalcea, un om deosebit care a ajutat foarte mulți argeșeni, printre care se numără câțiva prieteni de-ai mei pe care i-a scăpat din ghearele COVID-ului. A avut deschis telefonul pentru toată lumea 24 din 24 de ore. De doamna Simona Bucura nu mai vorbesc, e un motor al echipei, domnul Nicolae Pavelescu vine și el cu o experiență puternică în spate... Avem băieți tineri, oameni noi... Spre deosebire de alții, noi ne mândrim cu lista pentru PSD. Din cei 9 parlamentari pe care i-am avut, doar trei se mai regăsesc pe listă. Restul sunt oameni noi care-și doresc să facă ceva pentru județul ăsta.

 


 Ați risca un pronostic pentru aceste alegeri?


- Peste 40% la nivel național, iar în Argeș peste 50%.

 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PSD - Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020