Cătălin Gherzan: ,,Vom încerca să supraviețuim, că de trăit, nici vorbă!”

Pe piață din 2007, odată cu înființarea grădiniței, Lexford Castel a ajuns astăzi să aibă și clase de învățământ primar, iar din anul școlar 2018-2019 și învățământ gimnazial. Pandemia a lovit în mod serios și această instituție privată de învățământ. Potrivit omului de afaceri Cătălin Gherzan, faptul că lecțiile s-au susținut în online nu a atenuat prea mult pierderile provocate de lipsa de activitate.


„Am făcut școala online în permanență, din 11 martie. Predăm toate materiile ca și cum copiii s-ar afla la școală. Grădinița a continuat și ea tot prin intermediul internetului. Copiii au primit activitățile pe care le au de făcut, apoi au postat fotografii cu rezultatul acestora. Taxele s-au încasat doar parțial. Spre exemplu, în prima lună, am cerut un sfert din taxă. A fost o perioadă groaznică. S-a nimerit că a trebuit să achităm și salariile, în paralel cu facturile recalculate la utilități, de câteva zeci de milioane. 4.000 de lei a venit facture la gaze și peste 3.000 de lei la curent… Luna aceasta am perceput doar 500 de lei taxă, față de 1000 de lei cât era în mod normal. În mod evident, funcționăm pe pierdere. Urmează perioada de vacanță în care în mod cert nu vom mai avea nicio încasare. Avantajul este că suntem o instituție educațională acreditată, deci vom primi o sumă de la stat. Din aceasta vom încerca să supraviețuim, că de trăit, nici vorbă. Nu ne ajunge nici pentru plățile integrale ale angajaților!”, ne-a declarat Cătălin Gherzan.  


La acest moment, personalul auxiliar al școlii și al grădiniței - bucătărie, curățenie, transport – a intrat în șomaj tehnic. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta