Cătălin Gherzan - un candidat „think green” pentru Pitești

Piteștenii sunt sătui de promisiuni, piteștenii vor ca măcar lucrurile ce țin de minima civilizație să se îndrepte - susține Cătălin Gherzan, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Pitești. Potrivit acestuia, chiar și pentru cineva care nu a făcut parte până acum din administrația locală este stânjenitor să mai vină în fața oamenilor cu promisiuni, ținând cont că le-au tot auzit din patru în patru ani.


„E clar că Piteștiul e cunoscut de noi toți. Toți știm nevoile sale, prioritățile sale, problemele cu care se confruntă piteștenii. Oamenii cu care mă întâlnesc zilnic în cartiere îmi spun că doar o dată la patru ani sunt ascultați, după care nimeni nu îi mai bagă în seamă. Pe de altă parte, atunci când au avut șansa, nu și-au folosit votul pentru a încerca măcar să-i schimbe pe cei care nu și-au onorat promisiunile” - declară Cătălin Gherzan.

 

 

 Culmea de rufe, mai importantă decât centura de vest


Zi de zi, Cătălin Gherzan și echipa sa se află printre piteșteni. Partea tristă este că, într-o majoritate copleșitoare, oamenii sunt mai interesați de problema dispozitivelor pentru întins rufe decât de centura de vest a Piteștiului, spre exemplu, sau de marile proiecte de dezvoltare ale orașului. Așteptările lor nu sunt mari, pentru că s-au obișnuit cu prea puțin din partea administrației locale și pentru că problemele ce țin de abc-ul civilizației sunt tot mai presante.  


„Piteștenii reclamă, în mare parte, probleme personale: de ce ne-ați tăiat sârme de rufe și bătătoarele de covoare dacă nu ne-ați dat soluții? Da, arată urât, dar trebuie să oferi alternative. După ce s-au tăiat sârmele de rufe, oamenii au pus o sârmă între doi pomi. Așadar, nu s-a rezolvat nimic din punctul acesta de vedere. Alți cetățeni întreabă de capacele de canal în care ne rupem mașinile. Alții... de ce nu sunt coșurile de gunoi ridicate la timp? În comparațiile cu proiectele mari ale Piteștiului, acestea sunt absolut realizabile, și fără bani prea mulți, doar reorganizând puțin lucrurile.", declară candidatul PER la Primăria Pitești.

 

 

  Niciun bloc fără spațiu verde!


Un proiect de suflet pentru care Cătălin Gherzan a pledat și pledează în continuare este nevoia de spațiu verde. Investitorii imobiliari trebuie verificați dacă respectă legea, însă ar trebui introduse și noi condiționări.


„Doctorul Edi Morlova a cerut în două ședințe de Consiliul Local ca atunci când se ridică blocuri, pe acoperiș să fie amenajat un spațiu verde. Nu s-a întâmplat asta, deși s-ar fi putut. Când pe 1000 mp faci blocul și apoi mai faci și parcarea, mi se pare o crimă la adresa spațiului verde. Blocurile construite pe timpul lui Ceaușescu tot mai au spațiu verde, bănci, pomi, gard viu. Blocurile noi n-au nici măcar o bancă în față, nici parcări suficiente. Măcar două bănci să pună, trei pomi să stai la umbră! Vreau să nu se mai construiască fără realizarea unui spațiu verde în față, un pic de gard viu, poate un loc de joacă. Să faci un bloc și să nu pui un pom și gard viu, mi se pare o nesimțire” - a mai declarat Cătălin Gherzan.


Acest material a fost comandat de Partidul Ecologist Roman – Filiala Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL
Cod de identificare mandatar financiar : 21200195