Cătălin Gherzan propune branșament separat pentru apa de udat grădina

Fostul candidat la Primăria Pitești, Cătălin Gherzan, dorește să aducă în atenția municipalității doleanțele pe care piteștenii i le-au comunicat în perioada campaniei electorale. Cu sprijinul consilierului local al Partidului Mișcarea Populară, Sorina Coman, Cătălin Gherzan va iniția un proiect de hotărâre care să vină în sprijinul piteștenilor ce locuiesc la curte.

„Operatorul de apă și canalizare calculează valoarea serviciilor de canalizare echivalând volumul de apă care ajunge în canalizare cu consumul de apă înregistrat la apometru, în proporție de 100%. Locuitorii din Pitești care stau la casă și mai au o curte, cu gazon, flori sau câteva legume sunt de părere că acest tip de facturare ar trebui aplicat doar la bloc, deoarece nu e corectă în cazul celor care locuiesc la casă și din primăvară până în toamnă folosesc o mare cantitate din apa de la robinet la udarea grădinilor. Propunerea mea este realizarea unui branșament separat, cu o contorizare distinctă, instalat la cerere și pe cheltuiala solicitantului.”, ne-a declarat Cătălin Gherzan.

Acesta ne-a explicat că foarte mulți piteșteni i s-au plâns de acest aspect, printre care și profesorul Ștefan Ropcea, care de mai mulți ani se luptă cu această problemă și se află printre cei care au înaintat numeroase sesizări către Primărie, însă răspunsurile primite nu le-au oferit niciodată o soluție, au fost doar răspunsuri în clasicul „limbaj de lemn”.