Cătălin Gherzan: Primar pentru un Pitești prosper

Partidului Ecologist Român își propune să transforme treptat atât comportamentul politic și instituțional cât și cel individual în direcția înțelegerii responsabilității pe care fiecare instituție, organizație, firma sau cetățean o au față de ceea ce este și ceea ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi ca și pentru fiecare dintre copiii și copiii copiilor noștri.

Cătălin Gherzan, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Pitești și-a prezentat recent principalele obiective din mandatul 2020-2024.

Acestea sunt următoarele:

- Extinderea zonelor verzi din municipiul Pitești prin plantarea anuală a 10.000 de arbori și arbuști, gard viu și pomi pe marginea străzilor, în jurul unităților de învățământ, între blocuri.

- Fluidizarea circulației prin realizarea de pasaje rutiere și artere noi de circulație în zona unităților de învățământ din centrul orașului, noi artere de circulație ( străpungerea Baumax- Calea Drăgășani…expropiere prin cumpărare de terenuri); crearea de parcări în zona centrală ( Piața Vasile Milea și la ANAF-parcări subterane) și în toate cartierele municipilui ( prin achiziționarea de terenuri din mediul privat, în parteneriat public privat și totodată prin valorificarea unor terenuri publice existente care se pretează), fără afectarea spațiilor verzi sau tăierea de pomi.

- Construirea unor parcări sub și supraterane, în zona centrală și în cartierele municipiului.

- Construirea de blocuri de locuințe pentru tineri.

- Construirea de blocuri de locuințe sociale pentru categoria de cetățeni aflate în dificultate.

- Izolarea termică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice ale municipiului.

- Punerea în valoare a potențialului turistic și de agrement al pădurii Trivale prin realizarea unui parc de distracții pentru copii și vârstnici, trasee de orientare turistică, piste pentru biciclete și o zonă de promenadă de-a lungul râului Argeș, spectacol de lumini și ambarcațiuni de agrement.

- Repunerea în funcțiune în condiții de siguranță a sănătății a izvoarelor de apă potabilă de mare adâncime existente și forarea altora noi.

- Construirea unui nou pod peste râul Argeș.

- Demersuri pentru construirea unui spital metropolitan

- Susținerea și continuarea manifestărilor de tradiție de tradiție ale municipiului Pitești.

- Reabilitarea și modernizarea tuturor bazelor sportive, inclusiv a stadionului Nicolae Dobrin. Realizarea în fiecare cartier al municipiului a terenurilor de sport și agrement pentru coii și tineret.

- Reabilitarea și modernizarea parcurilor din municipiul Pitești, precum și a locurilor de joacă pentru copii.

- Reabilitarea, modernizarea și completarea rețelei școlare inclusiv a sălilor de sport, în centru și în toate cartierele municipiului.

- Încurajarea inițiativelor cetățenești.

- Demersuri pentru introducerea în programa școlară a disciplinei de educație ecologică.

- Toalete publice.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul gherzancatalin.ro

 

Acest material a fost comandat de Partidul Ecologist Roman – Filiala Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL
Cod de identificare mandatar financiar : 21200195