Cătălin Gherzan: „Mi-ar fi rușine să vin în fața oamenilor cu aceleași promisiuni”

Cătălin Gherzan, candidat al PMP la Senatul României, acuză clasa politică de ipocrizie. Potrivit acestuia, partidele vin în fața oamenilor cu aceleași promisiuni reîncălzite, deși unele s-au aflat în postura de a se achita de promisiuni. De asemenea, Gherzan susține că și partidele noi fac același play-back ineficient, doar din dorința de a puncta politic.

 

 „Ceea ce acum simulează unii, că își dau demisia, este praf în ochi, populism de doi lei”


„Ne-au promis că vor reducere numărul de parlamentari la 300, au promis că vom avea alegeri locale în două tururi, au promis că vor renunța la pensiile speciale. Toți au mințit. Puteau face aceste lucruri și în legislatura actuală, dar nu am avut parte decât de mascaradă și teatru ieftin. PMP este singurul partid care a propus o lege a pensiilor speciale fără a le comasa pe toate într-o singură lege, ca să omorâm inițiativa la Curtea Constituțională. Le-am luat exact așa cum au fost adoptate și am cerut abrogarea lor în parte. Am început cu pensiile pentru parlamentari și primari, lege care a fost adoptată de Senat, dar care stă de mai bine de un an în Camera Deputaților și niciun partid nu a dorit în mod real să voteze această lege. Ceea ce acum simulează unii, că își dau demisia, este praf în ochi, populism de doi lei. Politicienii țin cu dinții de aceste pensii, politicienii vor să aibă cât mai multe scaune în parlament și nu sunt dispuși să renunțe la controlul pe care îl exercită în interes propriu și de partid. Interesul cetățenilor a căzut, ca de obicei, în plan secund. Mie mi-ar fi rușine să vin în fața oamenilor cu aceleași promisiuni, din moment ce am fost la putere și le puteam pune în practică. Noi am inițiat deja ceea ce alții spun că vor face peste patru ani.”, ne-a declarat Cătălin Gherzan, candidat PMP pentru un loc în Senatul României. 


Gherzan a mai declarat că și reorganizarea sistemului de sănătate s-ar fi putut face până în prezent dacă ar fi existat consens, iar pandemia de coronavirus nu ne-ar fi găsit într-atât de descoperiți. 


„Reorganizarea sistemului de sănătate este un proiect pus la punct acum câțiva ani, în urma unor ample consultări cu specialiștii din domeniu. Din păcate, președintele Traian Băsescu nu a reușit să îl impună, pentru a fi legiferat. Noi l-am preluat și vom face tot ce ne stă în putință să îl repunem pe agenda publică. Dacă această lege ar fi trecut, situația de la Piatra Neamț nu s-ar fi întâmplat niciodată.”, a mai declarat Gherzan, potrivit căruia politizarea excesivă în domenii sensibile a provocat și continuă să provoace mult rău.