Cătălin Gherzan și-a prezentat planurile pentru studenții din Pitești

„După ce voi fi ales primar, îmi propun să acord o atenție specială mediului academic din Pitești. Asta înseamnă ca cel puțin la două luni să invit în ședința Consiliului Municipal pe reprezentanții universităților, pentru a discuta la cald problemele care apar în funcționarea lor normală.” - este promisiunea pe care Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, a făcut-o în fața mediului academic piteștean.  

 

 

 ,,Un intership bine plătit poate fi un start de succes în carieră”


Omul de afaceri Cătălin Gherzan este implicat de mult în sistemul de educație, deținând o grădiniță și o școală particulară. Prin prisma activității sale, susține că știe foarte bine care sunt necesitățile reale și ale profesorilor, și ale părinților, și ale copiilor. Dar mai știe, spune acesta, și ce ar trebui să facă administrația locală pentru a susține procesul de educație. În privința universităților, ce-i drept, atribuțiile primăriei sunt mai restrânse, însă rolul pentru convingerea tinerilor să rămână în Pitești este aproape definitoriu.  


„Piteștiul are avantajul de a avea două universități prestigioase, care adună un număr destul de mare de studenți. Primăria ar trebui să spijine aceste universități tot mai mult, pentru a atrage cât mai mulți viitori profesioniști din economia noastră. Pe termen scurt, primăria ar putea face mai mult pentru a asigura condițiile de habitat ale tineretului studios și condițiile de deplasare ale acestuia în interesul procesului de învățământ. Pe termen lung, un intership bine plătit, stabilit între primărie și universități, cu medierea și implicarea Asociației Omenilor de Afaceri, poate fi un start de succes în carieră, o modalitate excelentă pentru a căpăta experiența practică, șansa de a cunoaște profesioniștii din fiecare domeniu și de a interacționa cu oameni cu pasiuni comune.”, declară Cătălin Gherzan.  

 


Acesta a promis și sprijin pentu mediul de afaceri care angajează studenți de pe băncile facultății.


„După ce voi fi ales primar, vreau chiar să fac să funcționeze un sistem de «preambalare» al viitorilor absolvenți, creând facilități administrative pentru firmele care îi preiau din timpul facultății, testându-i pe studenții ce vor deveni în urma absolvirii angajați ai lor în cunoștință de cauză. Voi stimula firmele care sunt dispuse să angajeze part-time studenți din specialitățile de care au nevoie, acordându-le facilități publicitare, de transport pentru angajați, de expunere a produselor lor în vederea valorificării pe piată. Piteștiul are nevoie, ca toată țara de altfel, de profesioniști care să rămână în orașele lor și să se implice în ridicarea economică, culturală și profesională a orașului.”, a mai declarat Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești. 

 

 

Acest material a fost comandat de Partidul Ecologist Roman – Filiala Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL
Cod de identificare mandatar financiar : 21200195