CĂTĂLIN DUCU a creat un spray nazal destinat ameliorării stărilor induse de alergie și sinuzită, răceală și gripă sau migrene

Cătălin Ducu este căsătorit cu Monica Ducu, pe care a cunoscut-o în timpul Facultății de Fizică de la Măgurele și au împreună doi băieți. Darie are 20 de ani și este student la University College London unde studiază economia. În liceu a fost olimpic la matematică,  fiind prezent la toate fazele naționale. David are 15 ani și este elev la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Pitești. Este pasionat de științele naturii și se pregătește pentru o carieră de medic. 

 

 Profesorul


Specializat prin studii de licență și doctorat la Facultatea de Fizică a Universității București în fizica corpului solid, predă la Universitatea din Pitești cursuri în domeniul științei și al tehnologiei materialelor. Este responsabilul singurului program de masterat de cercetare franco-român cu diplomă dublă la Universitatea din Pitești. În cadrul acestui program de masterat, absolvenții urmează un trunchi comun de discipline susținute în tandem de profesori francezi și profesori români și susțin lucrarea de disertație în limba franceză și în limba română, primind la final diploma de masterat a Universității din Pitești și diploma de masterat  a Institutului Național Politehnic din Toulouse. Este mentor în cadrul școlii doctorale a Universității din Pitești pentru domeniul Ingineria Materialelor.

 


 Cercetătorul


Exprimată în indicatori scientometrici, activitatea sa științifică se descrie astfel: 
Peste 100 de lucrări științifice din care: 56 de lucrări publicate în reviste indexate ISI Web of science; 20 de articole în reviste şi volumele unor manifestări ştiinţifice indexate în alte baze de date internaţionale; 15 articole publicate în reviste şi volume de conferinţe cu referenţi (neindexate); 1 carte publicată. Impactul științific măsurat de asemenea în indicatori scientometrici este: 27,08 scor de influență pe platforma Research Gate (RG Score); 10 Factorul Hirsch (h-index); 390 de citări. 30 de proiecte de cercetare ca director sau responsabil științific din care 29 naționale, 1 internațional.
A înființat în cadrul Universității din Pitești două centre de cercetare organizate ca departamente autonome cu program propriu de cercetare și cercetători proprii. În anul 2016, a condus și finalizat cea mai mare investiție într-un centru de cercetare la Universitatea din Pitești (aproximativ 7 milioane euro) prin care s-au înființat șapte laboratoare cu dotări de top mondial, care sunt acum utilizate atât în activitățile didactice, de la programele de masterat și doctorat, cât și în activitățile de cercetare.

 


 Antreprenorul  

 
Este asociat unic al GLOBAL RESEARCH SRL, cu activitate de cercetare dezvoltare și producție de dispozitive medicale și produse cosmetice. Cu o echipă de medici, chimiști și fizicieni, a realizat o nouă linie de produse sub formă de spray-uri nazale, destinate ameliorării stărilor induse de alergie și sinuzită, răceală și gripă sau migrene. Produsele sunt distribuite la nivel național și sunt exportate în Olanda și Vietnam. Global Research este implicată în proiecte de cercetare naționale și internaționale în domeniul farmaceutic și cosmetic.


Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidul National Liberal - Filiala  Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200025