Cătălin Bulf n-o apreciază pe Maria Dinu! Ca să fie clar, da?!

Se spune că... cine nu muncește nu greșește. E o vorbă din popor inventată, probabil, de vreun incompetent care mai mult greșea decât muncea, ca atare n-o să mă prevalez de treaba asta și o să vă spun direct: am greșit! (Vai, cine ar fi crezut, să auzi, din culise, un cor de eunuci.) Dar am greșit atât de tare încât am dezechilibrat jumătate din univers pe axa strada Sfânta Vineri-Consiliul Județean Argeș. 

Totul a plecat de la... graba care strică treaba, vinerea trecută, când am trimis unor domni din politică și administrația locală și județeană, pe chatul de Facebook, propunerea de a-mi răspunde la un sondaj. (Vai, câtă incompetență, păi pe chat te documentezi, fetițo, fiți-ar jurnalismul al dracu' -  se auzi din nou corul de eunuci.) Doream să aflu de la dumnealor, bărbații,  așa, ca de 8 Martie, ce doamnă din viața publică argeșeană apreciază și... de ce. Printre cei chestionați s-a aflat și Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș. Credeam eu că se află... În realitate, trimisesem întrebarea sondajului către un alt Bulf, Dănuț, mai exact. Care Dănuț mi-a răspuns că o apreciază pe Maria Dinu, administratorul județului. 

Așa se face că luni mă trezesc cu telefon. Voce serioasă la celălalt capăt al firului: „Bună ziua, doamnă! Numele meu este Cătălin Bulf!”. După care începe: „Cum vă permiteți să puneți în gura mea asemenea vorbe?! Cum vă permiteți să inventați?”. Hait, îmi spun, te pomenești că am început să scriu în somn și cine știe ce lucruri îngrozitoare am făcut! „Când, vreodată, am spus eu că o apreciez pe Maria Dinu?!” - continuă Bulful. Răsuflu ușurată. Bine, Doamne, că n-am dat foc la județ, din greșeală! Deci despre sondajul ăla pe bază de femei era vorba... Trebuia să-mi închipui, femeile mi-au purtat mereu ghinion! 

Drept mărturisind, și pe mine mă mirase răspunsul pe care i-l atribuism lui Cătălin Bulf, dar, din experiența de până acum, știam că politicienii, de cele mai multe ori, una zic, alta fumează. Ca atare, am luat-o ca pe un gest frumos de 8 Martie, mai ales că Maria Dinu e un nume de referință și o persoană pe care ai pentru ce să o apreciezi. Poate că au băut un vin bun împreună, mi-am mai zis, tot la mine în cap, ținând cont că amândurora le place să iasă la vorbă, în compania unui vin de calitate. În plus, și unii și alții obișnuiesc să mai iasă la șprițuri cu dușmanii ideologici, deci... n-ar fi așa de mirare. 

Explic omului că nu am inventat nimic dar, intuind că aș fi putut încurca borcanele, îl rog să mă lase să ajung în fața unui calculator, să mă edific și apoi să-l lămuresc ce și cum s-a întâmplat. „Cum, la ora asta nu sunteți în fața calculatorului?!” - mă întreabă cu reproș. „Nu, sunt pe teren...” îi răspund, aproape simțindu-mă prost că mă aflu în altă parte. Unde mai pui că în jurul meu erau o grămadă de oameni și nu prea avem loc de întors când domnul Cătălin (nu Dănuț!) Bulf începe să turuie și să îmi spună că l-au sunat oameni care l-au luat la rost, că el nu apreciază niciun pesedist, cu atât mai puțin pe Maria Dinu. Îl las să dea în gol până când, la un moment dat, închide, probabil enervat că nu a găsit în mine un partener de dispută. Pur și simplu voiam să mă lămuresc, ca să pot să-i spun exact cum au stat lucrurile. Bulf, însă, se cerea răzbunat fără nicio întârziere, așa că, în contul erorii, măcar asta puteam să fac pentru el, să-l las să peroreze despre halul în care a ajuns presa asta, domnule, din cauza căreia oamenii cumsecade au de suferit. Că uite, cât amar de lume l-a sunat, scandalizată că a putut face o astfel de nominalizare. Auzi, tu, cum ar putea, vreodată, ever, Cătălin Bulf (chiar el!) s-o aprecieze pe Maria Dinu?! Și asta nu e tot: Maria Dinu însăși l-a sunat să-i mulțumească pentru nominalizare. Vă dați seama ce o fi fost și în sufletul bietei femei când a aflat că, în fapt, Cătălin Bulf nu nutrește oficial niciun sentiment de apreciere? Cred că a plâns o zi întreagă, ținându-se cu mâna de burtă (de râs). Astea sunt lucruri care te pot marca pe viață!

Rezumat: Cătălin Bulf nu o apreciază pe Maria Dinu. Maria Dinu, în schimb, îl apreciază, pentru că este un bărbat adevărat.
End of story, cu fi-mi-ar rușine, la final! 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta